Το ξέσπασμα της Μιμής Ντενίση για το αβέβαιο μέλλον των καλλιτεχνών

Το ξέσπασμα της Μιμής Ντενίση για το αβέβαιο μέλλον των καλλιτεχνών

Την ανησυχία της για το αβέβαιο μέλλον των καλλιτεχνών εξαιτίας του κορωνοϊού εξέφρασε η Μιμή Ντενίση.

Η καταξιωμένη ηθοποιός με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, ζητεί από την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για τον πολιτισμό.

«Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες από τότε που έκλεισαν θέατρα, σινεμά, χώροι ψυχαγωγίας.. και ακόμα δεν έχω ακούσει μία ολοκληρωμένη ανακοίνωση για τον χώρο του Πολιτισμού!! Αναφέρεται πάντα ξώφαλτσα...στο τέλος σαν να είναι ένας μικρός ασήμαντος κλάδος!!! Όποια κυβέρνηση ανεβαίνει στην εξουσία μιλάει αρχικά για τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον Πολιτισμό!!! Στα δύσκολα όμως δεν υπάρχει αυτή η βιομηχανία…» έγραψε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση.

«Το κύριο θέμα αυτήν την στιγμή δεν είναι πότε θα ανοίξουν τα θέατρα, θα γίνουν συναυλίες, θα γυριστούν ταινίες...Το σπουδαίο είναι να υπάρξει, να δημιουργηθεί ένα fund, να δοθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο από την Ευρώπη και από τα μεγάλα ιδρύματα για την στήριξη όλων των εργαζομένων στον Πολιτισμό όπως και όλων των επιχειρήσεων που δημιουργούν Πολιτισμό... Δεν πρέπει να παρακαλούν οι καλλιτέχνες, πρέπει να διεκδικούν... Είναι αβέβαιο το πότε θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην δουλειά μας, στην προσφορά μέσα από την τέχνη μας, οπότε πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο στήριξης μέχρι τότε. Όλοι περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Πολιτισμό που θα διαλύσει την ανασφάλεια που έχει κυριεύσει τον χώρο μας. Σε άλλες χώρες έχουν ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα στήριξης», σημείωσε η επιτυχημένη καλλιτέχνις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα