Η Χάρις Αλεξίου ξεσπά για όσους δε συμμορφώνονται: Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει

Η Χάρις Αλεξίου ξεσπά για όσους δε συμμορφώνονται: Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει

Στην εκπομπή «Εξελίξεις live» και τον Νίκο Στραβελάκη μίλησε μέσω skype η Χάρις Αλεξίου αναφερόμενη -μεταξύ άλλων- στην 20ήμερη καραντίνα στο σπίτι της αλλά και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο καθένας από εμάς.

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου εδώ και 20 μέρες και παίρνω τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει να προσέχουμε. Όταν έχουμε μπροστά μας έναν τέτοιο κίνδυνο, όταν βλέπουμε να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι… Γιατί χρειαζόμαστε να μας κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να μας πει τι πρέπει και πώς θα σωθούμε; Αυτό ας το καταλάβουμε.

Να ευγνωμονούμε τη ζωή μας γιατί έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα χειρότερα. Να σκεφτούμε τους ανθρώπους, όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές που γι’ αυτούς είναι μια πραγματικότητα. Έχουν μπροστά τους, τους ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που πεθαίνουν στα χέρια τους…

Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό». Μην πάμε να κάνουμε τους “έξυπνους”. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να μεταφέρει στον άλλον αυτό… Είμαστε σε μια κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO