Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: Οριακά εγκληματικές συμπεριφορές

Ξεσπά ο Αύγουστος Κορτώ: Οριακά εγκληματικές συμπεριφορές

Ξέσπασε με οργή ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ κατά των συμπολιτών μας που αγνοούν τις εκκλήσεις των Αρχών και φεύγουν κατά εκατοντάδες προς την επαρχία ή αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε ένα εξαιρετικά σκληρό ποστ στο Facebook, o Κορτώ κάνει λόγο για «οριακά εγκληματικές» συμπεριφορές, αποδίδοντας τα φαινόμενα σε κακό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς γράφει:

«Οι απερίσκεπτες, αντικοινωνικές - οριακά εγκληματικές - συμπεριφορές που βλέπουμε εν μέσω πανδημίας (όπως, λόγου χάρη, το κύμα των αδιανόητων τύπων που πήραν σήμερα τις εθνικές, για να μεταφέρουν το ιικό φορτίο τους στα χωριά, όπου δεν υπάρχουν ούτε γάζες, κι ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να σβήσει μεμιάς σαν το κερί) πηγάζουν ΟΛΕΣ από μία βασική ανημποριά: την έλλειψη αυτάρκειας. Με τόσα μέσα στη διάθεσή τους, με τέτοιο κίνδυνο έξω απ' την πόρτα τους, πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να διαχειριστούν τη μοναξιά τους, να κάνουν παρέα στον εαυτό τους.

Κι αυτή η αδυναμία, φυσικά, δεν προκύπτει αυτομάτως, ούτε είναι προσωπικό κουσούρι: οφείλεται αποκλειστικά στα ελλείμματα - δραματικά, ασυγχώρητα - του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αν στο σχολείο μας μάθαιναν ότι το διάβασμα δεν είναι αγγαρεία, ή εργαλείο εξασφάλισης καλών βαθμών, αλλά απόλαυση, όλοι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι που θέτουν εαυτούς και αλλήλους σε θανάσιμο κίνδυνο, θα ήταν αυτάρκεις: θα έπιαναν ένα βιβλίο στα χέρια τους, κι ο σερνάμενος χρόνος θα κυλούσε νεράκι.
 
Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια ή χούι: είναι είδος πρώτης ανάγκης, παρηγοριά, σωτηρία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα