Γιώργος Καρκάς: Ήξερα ότι θα αθωωθώ - Προφυλακίστηκα με το κριτήριο της κλειδαρότρυπας

Προφυλακίστηκα σύμφωνα με το κριτήριο της κλειδαρότρυπας» ανέφερε ο ηθοποιός κατά την αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό - «Πιστέψαμε στο παιδί μας από την πρώτη στιγμή» λέει η μητέρα του

Ο Γιώργος Καρκάς μίλησε στο protothema.gr την ώρα που βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά και την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που τον έκρινε αθώο για την κατηγορία του βιασμού οδηγού ταξί.

«Ήταν ένας μακρύς αγώνας για μένα και την οικογένεια μου. Εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στις αστυνομικές αρχές έχει συμβεί σε εμένα θα το βαφτίσω μεμονωμένο περιστατικό. Τα μεμονωμένα περιστατικά διαπομπεύονται . Κατηγορήθηκα επί της ουσίας για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα μου. Βγήκαν τα στοιχεία μου στη δημοσιότητα και της οικογένειας μου παραβιάζοντας το δικαίωμα μου στην ιδιωτική ζωή και προφυλακίζοντάς με σύμφωνα με το τεκμήριο της κλειδαρότρυπας. Όλο αυτό με έκανε να μάχομαι για το δίκιο μου . Αν ήταν άλλος στη θέση μου μπορεί και να είχε αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του. Όλο αυτό με έκανε να μάχομαι για το δίκιο μου. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης . Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι σε έχουν γονατιστό και σου ρίχνουν οξύ στο πρόσωπο, δεν είναι ότι καλύτερο.

Η οικογένεια μου δοκιμάστηκε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν ενωμένοι και τα καταφέραμε. Με έμαθαν να είμαι ειλικρινής και ευθύς και γίναμε μια δυνατή «μπουνιά».

Θέλω τώρα που είμαι ελεύθερος να κάνω βόλτες, να δω τα κοντινά μου πρόσωπα, να φάω πολύ. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ευθύτητα μου και είμαστε μια κοινωνία που έχει γεμίσει ετεροφυλόφιλους π...ηδες .

Δικαιωμένος θα αισθανθώ με την πάροδο του χρόνου. Αυτή τη στιγμή νιώθω πανευτυχής και όταν σας κατηγορούν να δείχνετε το πρόσωπό σας ξεκάθαρα. Ήξερα ότι θα αθωωθώ κι έλεγα στον εαυτό μου ότι όταν βγω από τη φυλακή θα τα πούμε με όλους

Στο πλευρό μου ήταν κοντά μου πάρα πολύ ηθοποιοί και τους ευχαριστώ πολύ», είπε ο ηθοποιός.

«Πιστέψαμε στο παιδί μας από την πρώτη στιγμή» λέει η μητέρα του 

Η μητέρα του ηθοποιού, Μαρία Καρκά μίλησε στο protothema.gr

«Με έσφιξε τόσο πολύ το παιδί μου στην αγκαλιά του από τη χαρά του που νόμιζα ότι θα σπάσουν τα κόκαλά μου. Είναι κρίμα να μπαίνουν αθώοι άνθρωποι στη φυλακή .

Ήταν δύσκολη και μαρτυρική η περίοδος αυτή που το παιδί μας ήταν μέσα στη φυλακή. Έπρεπε να σταθούμε στα πόδια μας και να στηρίξουμε το παιδί μας. Πιστέψαμε στο παιδί μας από την πρώτη στιγμή γιατί ξέρουμε τι παιδί γεννήσαμε. Κι όταν δεν έχεις χάσει επεισόδια από τη ζωή του παιδιού σου για να πεις ότι έχω απομακρυνθεί από τη ζωή του τότε λες θα πιστέψω στο παιδί μου και θα το στηρίξω πολύ»

Η αδερφή του ηθοποιού Κατερίνα Καρκά μίλησε στο protothema.gr

«Περίμενα 16 ολόκληρους μήνες αυτή την ημέρα. Όλο αυτό μας πείσμωσε». 

«Από σήμερα θα βλέπει ελεύθερος το φως του ηλίου» λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του Αντώνης Καρκάς μίλησε στο protothema.gr για την αποφυλάκιση του παιδιού του.

«Με αγωνία και λαχτάρα περιμένουμε να σφίξουμε στην αγκαλιά μας το παλικάρι μας που για 16 ολόκληρους μήνες αποδείχτηκε ότι έμεινε άδικα μέσα στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο γιος μας τελικά είναι αθώος για την κατηγορία του βιασμού. Από την αρχή πιστέψαμε ότι το παιδί μας είναι αθώο και δεν σταματήσαμε ποτέ να το φωνάζουμε. Από σήμερα θα βλέπει ελεύθερος το φως του ήλιου και θα είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στήριξαν όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας που έδινε το δικό του αγώνα μέσα από τη φυλακή. Επίσης, θέλω να σας πω ότι ο Γιώργος μου θα γυρίσει και πάλι στη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από το θέατρο»

Εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του ηθοποιού Αντώνης Καρκάς ευχαρίστησε τον δικηγόρο του, Βασίλη Ταούξη με τη δικηγορική του ομάδα που όλο αυτό το καιρό έδινε τη δική του μάχη ώστε να αποδείξει ότι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς είναι αθώος.

 

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα