Ο δρόμος προς το Megxit: Τα 12 βήματα που οδήγησαν το ζεύγος εκτός Μπάκιγχαμ

Ο δρόμος προς το Megxit: Τα 12 βήματα που οδήγησαν το ζεύγος εκτός Μπάκιγχαμ

Οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και καιρό αλλά κανείς δεν μπορούσε να τις δει καθαρά. Γι’ αυτό και η βόμβα της αποχώρησης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σόκαρε τους πάντες.

Όλοι παρακολουθούν παγωμένοι τις εξελίξεις. Πολλοί εκθειάζουν την απόφαση του ζευγαριού να ζήσουν μια κάπως πιο φυσιολογική ζωή κι άλλοι τους θάβουν για την πισώπλατη μαχαιριά στην βασιλική οικογένεια και κυρίως την βασίλισσα Ελισάβετ που παλεύει να βρει μια λύση. Η Βρετανία αντί να ασχολείται με το Brexit, μιλά για το Megxit.

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν όμως, εδώ και καιρό, δείξει πως δεν επρόκειτο να ακολουθήσουν το βασιλικό πρωτόκολλο και πως επρόκειτο για ένα ζευγάρι που θα έσπαγε το κατεστημένο, φιλοδοξώντας να δώσει νέα πνοή στον βασιλικό του ρόλο. Αυτό όμως, προκάλεσε πολλές φορές, ρίξεις και τριβές τόσο με την βασιλική οικογένεια όσο και με τους θαυμαστές του θεσμού. Και τα χτυπήματα που έδιναν ήταν απανωτά, με αποκορύφωμα την ξαφνική – χωρίς την γνώση της βασίλισσας Ελισάβετ, της απόφασής τους να αποσυρθούν από τον ρόλο τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ας δούμε τα 12 βήματα που οδήγησαν στο Megxit – σύμφωνα με την Daily Mail- για όλα αυτά που έκαναν τους θαυμαστές τους να δυσανασχετίσουν με την στάση και την συμπεριφορά τους και να δημιουργήσουν το hashtag Megxit.

Λάμποντας στις φωτογραφίες του αρραβώνα

Με ένα σιθρού κοκτέιλ φόρεμα που κόστιζε 56.000 δολάρια, η Μέγκαν Μαρκλ σίγουρα έφερε μια δόση Χόλιγουντ στις φωτογραφίες του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι τον Νοέμβριο του 2017. Δεν είναι γνωστό εάν το φόρεμα ήταν δανεικό ή αν το αγόρασε για την περίσταση, αλλά παρόλο που το πανάκριβο Ralph & Russo εντυπωσίασε με την οργάντζα και το τούλι, σίγουρα προκάλεσε ποικίλα σχόλια καθώς κόστιζε περίπου δύο φορές πάνω από τον μέσο μισθό στην Αγγλία.

Η μυστικοπάθεια γύρω από το πρόσωπο του Άρτσι

Ο μικρός Άρτσι γεννήθηκε στις 6 Μαϊου πέρυσι, αλλά η όψη του παρέμεινε μυστήριο για εβδομάδες. Η πρώτη ματιά που είχε το κοινό στον μικρό γιο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, ήταν ένα μωρό τυλιγμένο σε μια κασμιρένια κουβέρτα, έπειτα ακολούθησαν φωτογραφίες των ποδιών του και στην συνέχεια εάν ζευγάρι μικρά μάτια που κοίταζαν πάνω από το χέρι του μπαμπά του. Η πρώτη αξιοπρεπής φωτογραφία του μωρού για το κοινό ήρθε μετά την ιδιωτική βάπτισή του μέσα από μια σειρά προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την τελετή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο.

Όσο για τους νονούς; Σπάζοντας την παράδοση και το πρωτόκολλο, τα ονόματά τους δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ.

Μια περίεργη γέννα

Το να τα βάζεις με την βασιλική παράδοση είναι σίγουρα ένας τρόπος για να ταράξεις τα νερά. Και αναμφίβολα η αντίδραση του κοινού (και προς απογοήτευση της βασιλικής οικογένειας) ήταν πολύ μεγάλη όταν το προοδευτικό ζεύγος ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξουν δελτία τύπου σχετικά με το πότε ή το πού θα γεννηθεί το μωρό τους, φτάνοντας στο σημείο να αρνηθούν να πουν ακόμη και το ποιος ξεγέννησε την Μέγκαν Μαρκλ. Ο πρίγκιπας Χάρι με μεγάλη χαρά βγήκε και είπε στις κάμερες πως έγινε μπαμπάς, αλλά η δήλωση πως η Μέγκαν Μαρκλ γεννάει βγήκε αφότου το μωρό είχε ήδη γεννηθεί, κάτι που ήταν πολύ περίεργο.

Κλέβοντας λίγη από την δόξα της πριγκίπισσας Ευγενίας

Η στιγμή που ανακοινώνεις στους κοντινούς συγγενείς πως είσαι έγκυος, δεν είναι πολύ εύκολη. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν τα ευχάριστα νέα στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά την διάρκεια του γάμου της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ τον Οκτώβριο του 2018, με πολλούς να λένε ότι προσπάθησαν για άλλη μία φορά, να κλέψουν τις εντυπώσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι η μεγάλη μέρα της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Τέλος στο «Fab Four»

Τον Μάρτιο του 2019 ανακοινώθηκε πως οι «Fab Four», δηλαδή οι Μέγκαν Μαρκλ, Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι και πρίγκιπας Γουίλιαμ θα ακολουθούσαν χωριστούς δρόμους. Οι Σάσεξ απέκτησαν έναν νέο επικεφαλής επικοινωνίας, την Σάρα Λάθαμ, που είχε εργαστεί στο παρελθόν για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στην συνέχεια ήρθε η «ανεξαρτησία» του Instagram, με τους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι να απομακρύνονται από το βασιλικό Ίδρυμα και τον δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ και να ιδρύουν το δικό τους φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Χωρίς τους Μαρκλ

Αισθητή ήταν η απουσία από τον γάμο του ζευγαριού τον Μάιο του 2018 όχι μόνο του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας – που υποτίθεται ότι θα συνόδευε και θα παρέδιδε την νύφη στον πρίγκιπα Χάρι, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε ντροπιασμένος από τις φωτογραφίες που είχε δώσει σε παπαράτσι αλλά και την χειρουργική επέμβαση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε – αλλά και των συγγενών της.

Η μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ ήταν το μοναδικό μέλος της οικογένειας της που παραβρέθηκε. Αντ’ αυτού, από την πλευρά της Μέγκαν Μαρκλ ήταν διάσημες προσωπικότητες. Απέναντι από την βασίλισσα Ελισάβετ στο παρεκκλήσι του Αγίυο Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, κάθονταν οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζορτζ Κλούνεϊ με την σύζυγό του Αμάλ, αλλά και η Σερένα Γουίλιαμς.

Το Φρόγκμορ Κότατζ

Η ανακοίνωση της μετακόμισής τους τον Νοέμβριο του 2012, από το παλάτι του Κένσινγκτον όπου είχαν γείτονες τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον – στο Φρόγκμορ Κότατζ στο κάστρο Γουίνδσορ, πυροδότησε τις φήμες για την αυξανόμενη κόντρα μεταξύ των δύο αδερφών. Και τότε προέκυψε το θέμα με τα έξοδα της ανακαίνισης της κατοικίας τους, με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση της κατοικίας τους. Αλλά, όπως φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν στην νέα τους ιστοσελίδα, τα έξοδα που σχετίζονται με τα έπιπλα και την διακόσμηση, καλύφθηκαν αποκλειστικά από εκείνους.

«Κανείς δεν ρώτησε για μένα»

Μια ξεκάθαρη ένδειξη πως τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοδεία τους στην Αφρική, όταν σε συνέντευξή της στο ITV και τον δημοσιογράφο Τομ Μπράντμπι, η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι ένιωθε ευάλωτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. «Ελάχιστοι άνθρωποι με ρώτησαν αν ήμουν καλά» είπε η Μέγκαν Μαρκλ. Όσο για τον Χάρι, δεν κατάφερε να μετριάσει τις εικασίες σχετικά με την κόντρα με τον αδερφό του, όταν είπε: «Ως αδέρφια, έχουμε καλές αλλά και κακές ημέρες».

Τα ταξίδια που έφεραν γκρίνια από το κοινό

Η πτήση με ιδιωτικά αεροπλάνα, ενώ προσπαθούν να προωθήσουν έναν τουρισμό φιλικό προς το περιβάλλον, είναι λίγο ατυχής. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χρησιμοποίησαν ιδιωτικά αεροπλάνα το περασμένο καλοκαίρι, στην Ίμπιζα όπου πήγαν για τα γενέθλιά της αλλά και στην Γαλλία (στο σπίτι του Έλτον Τζον).

Σνομπάροντας την οικογενειακή διασκέδαση

Το ευτυχισμένο ζεύγος έλειπε από τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαμ, επιλέγοντας αντ’ αυτού να συνεχίσουν την 6 εβδομάδων άδειά τους στον Καναδά. Ούτε καν η υγεία του πρίγκιπα Φίλιππου τους πτόησε παρόλο που πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας τους παρακάλεσαν να επιστρέψουν την Αγγλία. Το παλάτι, εντούτοις υπογράμμισε πως η απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να χάσουν τους παραδοσιακούς εορτασμούς, δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια προσπάθεια να τους σνομπάρουν.

Ένα «ακούσιο» θάψιμο στον μεγάλο αδερφό

Ο μεγάλος σου αδερφός – και δεύτερος στην σειρά διαδοχής του θρόνου – έχει τρία παιδιά, άρα εσύ τι κάνεις; Ο πρίγκιπας Χάρι κατά την συνέντευξή του στο περιοδικό Vogue όπου εμφανίστηκε ως guest editor η Μέγκαν Μαρκλ, είπε πως πιθανότατα θα κάνε μέχρι δύο παιδιά για να βοηθήσει την σωτηρία του πλανήτη. Ήταν αναμφίβολά ένα «θάψιμο» στον αδερφό του, για να μην αναφέρει κανείς την γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε τέσσερα παιδιά.

Τέλος, το χειρότερο όλων ήταν…

Μόλις δύο εβδομάδες στο 2020 και επιστρέφοντας σπίτι από τις διακοπές διάρκειας 6 εβδομάδων, ήρθε το πιο μεγάλο χτύπημα.

(το τελειωτικό, θα έλεγε κανείς) μέχρι στιγμής: Οι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι δηλώνουν πως αποχωρούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προφανώς χωρίς καν να το πουν στην βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξεκίνησαν μια νέα ιστοσελίδα ανεξάρτητη από την βασιλική οικογένεια, προφανώς χωρίς να το ξέρει η ομάδα Τύπου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα