Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δείκτη προστασίας στο αντιηλιακό σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δείκτη προστασίας στο αντιηλιακό σας

Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι παρόλο που οι πάντες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν από τον ήλιο, δεν το μεταφράζουν σε μια αλλαγή στις συμπεριφορές τους. Καθώς η ζημιά τείνει να παρατηρείται μετά από πολλά χρόνια, οι άνθρωποι συνεχίζουν να παραμελούν το δέρμα τους.

Τόσο οι δερματολόγοι, λοιπόν, όσο και οι ειδικοί στο χώρο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια τονίζουν όλο και περισσότερο την έμφαση που πρέπει να δίνετε στην προστασία της επιδερμίδας σας από την έκθεσή της στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το αντιηλιακό πρέπει να συμπεριλαμβάνεται, αυστηρά, σε καθημερινή βάση στη ρουτίνα ομορφιάς σας, καθώς είναι ο μοναδικός «σύμμαχος» που έχετε κατά των υπεριώδων ακτίνων UVB. Τι πρέπει να γνωρίζετε, λοιπόν, για το SPF;

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα
Η χρήση της σωστής ποσότητας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματός σας, καθώς αν εφαρμόσετε μικρή ποσότητα δεν θα έχετε την προστασία που επιθυμείτε. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό υψηλότερο από 30- 50 SPF. Στοχεύστε στη χρήση 2mg κρέμας ανά τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος, δηλαδή κάτι σαν ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και ένα σφηνοπότηρο για το σώμα σας.

Δώστε προσοχή
Είναι σχεδόν απαγορευτικό να φορέσετε το άρωμά σας, ενώ έχετε εφαρμόσει στο σώμα σας το αντιηλιακό σας. Το άρωμα που ψεκάζετε θα «καθίσει» πάνω στην αντιηλιακή σας κρέμα και το πιθανότερο είναι να οξειδώσει το προϊόν. Επίσης, ένας ακόμη «σύμμαχός» σας κατά του ήλιου είναι οι βιταμίνες, οι οποίες θα σας προστατεύσουν από τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες του. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι λαμβάνετε τις απαραίτητες ημερήσιες δόσεις αντιοξειδωτικών για να αποτρέψετε τις ελεύθερες ρίζες, τις ενώσεις, δηλαδή, που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος σας. Η βιταμίνη C θα σας προστατεύσει από την ακτινοβολία UVA και UVB, ενώ ο μετασχηματισμός β καροτενίου σε βιταμίνη Α παρέχει προστασία από τον ήλιο ακόμη και μετά από 10 εβδομάδες από την κατανάλωση.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα