Οι λόγοι που το ροδόνερο καταρρίπτει κάθε άλλο προϊόν ομορφιάς

Οι λόγοι που το ροδόνερο καταρρίπτει κάθε άλλο προϊόν ομορφιάς

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν ακόμη και την πιο εντυπωσιακή απόχρωση τριαντάφυλλου θεωρούνται παλιομοδίτικα. Ωστόσο, όλα αυτά αλλάζουν γρήγορα καθώς η επιστήμη αποδεικνύει αυτό που γνώριζαν οι Ρωμαίοι και οι Ινδοί περισσότερα από 1.000 χρόνια πίσω. Το ροδόνερο είναι γεμάτο με συστατικά που καταπραΰνουν το δέρμα και την επιδερμίδα, όπως η βιταμίνη C και οι πολυφαινόλες, τα οποία μπορούν, ανάμεσα σε πολλά οφέλη ομορφιάς, μπορούν να σβήσουν τις λεπτές γραμμές, να ενισχύσουν το κολλαγόνο και να προωθήσουν υγιέστερα μαλλιά.

Επιδερμίδες με ακμή
Το ροδόνερο είναι γνωστό για την καταπραϋντική, αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση του στο δέρμα, ενώ μειώνει και την ερυθρότητα. Επιπλέον, οι τονωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του δέρματος και στους καθαρούς πόρους, αντιμετωπίζοντας την ακμή. Για να το χρησιμοποιήσετε, βρέξτε ένα βαμβάκι με ροδόνερο και σύρετε πάνω από καθαρό δέρμα πριν ενυδατώσετε.

Για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα
Το καθαρό ροδόνερο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, να μαλακώσει την επιδερμίδα και να ενυδατώσει τους κυτταρικούς ιστούς, καθιστώντας το ιδανικό για ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει τη δερματίτιδα, το έκζεμα, τους μώλωπες, το εξάνθημα και τα εγκαύματα. Σύμφωνα με δερματολόγους, έχει αποδειχθεί ότι η τακτική χρήση ενισχύει τα τοιχώματα των φλεβών και θεραπεύει μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε όπως και παραπάνω!

Για καθαρό δέρμα
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο με 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο διάλυμα βιταμίνης Α που ενισχύει το κολλαγόνο. Η καταπραϋντική βιταμίνη Ε και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα άλφα-λινολενικό (ωμέγα 3) και λινολεϊκό (ωμέγα 6) θα σας βοηθήσουν να φωτίσετε κηλίδες του ήλιου και να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και απλώστε απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό.

Για αναζωογονημένα μάτια
Το ροδόνερο είναι αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό -ιδανικό για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από τα ταλαιπωρημένα μάτια σας. Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους τοποθετώντας βαμβακερές μπάλες εμποτισμένες με ροδόνερο στην περιοχή κάτω από τα μάτια για λίγα λεπτά.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα