H τρομακτική δίαιτα που trendάρει στο TikTok αυτή τη στιγμή

H τρομακτική δίαιτα που trendάρει στο TikTok αυτή τη στιγμή

Βάζεις στοίχημα ότι δε θα καταφέρεις να την ακολουθήσεις ούτε για μία μέρα;
 
Δίαιτα και TikTok είναι το νέο trend στο διαδίκτυο. Ο κόσμος τρελαίνεται για το φαγητό και ταυτόχρονα λατρεύει να χάνει κιλά. Κανείς δεν αγάπησε το λίπος στο σώμα του όσο κι αν είναι αναγκαίο. Στο νέο viral του TikTok, μία πρώην χορτοφάγος, αποκάλυψε μία δίαιτα που φαινομενικά ακούγεται υπέροχη. 

Πρόκειται για μία διατροφή βασισμένη σε προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η γνωστή influencer με το username “steakandbuttergal” ξεκινάει τη μέρα της δαγκώνοντας ένα ολόκληρο κομμάτι βούτυρο και στη συνέχεια τρώει μια ομελέτα με 10 αυγά. Το δείπνο της αποτελείται από σοταρισμένο μοσχαρίσιο κιμά και συνοδεύεται με 12 αυγά.

Αξίζει να την ακολουθήσεις;

Όσο ωραίο κι αν ακούγεται, η περιεκτικότητα αυτής της δίαιτας σε κορεσμένα λιπαρά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προκαλεί αντιδράσεις από τους ειδικούς σε θέματα διατροφής. Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, που συχνά αναφέρεται ως «κακή» χοληστερόλη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Είναι ξεκάθαρο πως η δίαιτα της συγκεκριμένης influencer είναι προς αποφυγή. Μία ισορροπημένη διατροφή όπως η μεσογειακή είναι η ιδανική επιλογή. Η συγκεκριμένη TikToker από χορτοφάγος ξαφνικά παρουσιάζεται ως αυστηρή σαρκοφάγος. Μπορούμε να την πιστέψουμε πως όντως τηρεί αυτή τη δίαιτα και όταν κλείνουν οι κάμερες; Προσωπικά, όχι. 

Ας μην ακολουθούμε το κάθε trend που βλέπουμε στο TikTok και ας μην παίζουμε με την υγεία μας. 

Πηγή: ratpack.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα