Η γη της ελιάς: Ο Στάθης ξανά στο κρεβάτι της Αρετής;

Ο Στάθης με την Ιουλία έχουν ακολουθήσει χωριστούς δρόμους στη «Γη της ελιάς» από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι εκείνη είναι η νέα ιδιοκτήτρια του ελαιώνα του Δημοσθένη. Ο πατέρας της Βασιλικής και του Στέφανου δεν μπορεί να ανεχτεί την ιδέα ότι θα «τον ζει» η μέλλουσα σύζυγός του. Νιώθει μειωμένος από την κίνησή της, την οποία εκλαμβάνει ως αμφισβήτηση της ανδρικής του τιμής, και φεύγει από το σπίτι όπου ζούσαν μαζί τον προηγούμενο καιρό.

 
Για την Ιουλία το πλήγμα είναι μεγάλο. Πως είναι δυνατόν ο Στάθης να μην καταλαβαίνει πως ό,τι έκανε το έκανε για το καλό του και για το καλό της σχέσης τους; Ο μοναδικός που διατηρεί την ψυχραιμία του είναι ο Ισίδωρος, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να βλέπει τον Στάθη ούτε από απόσταση. Ο αδελφός της Ιουλίας, ο οποίος εμφορείται από τις παραδοσιακές αξίες της Μάνης, καταλαβαίνει απόλυτα την αντίδραση του Στάθη και προσπαθεί να λογικέψει την αδελφή του.

Όμως τα γεγονότα θα τον προλάβουν. Ο θάνατος της Μυρτάλης από τα χέρια του Αλέξη θα συγκλονίσει την Ιουλία. Η νεαρή γυναίκα δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό τέλος της ανιψιάς της και θα παραδοθεί στα συναισθήματά της. Ενοχές για τη στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα και θυμό απέναντι στην Μαργαρίτα που δεν έδρασε νωρίτερα για να βάλει τέλος στην δράση του γιου της.

Σε αυτό το φορτισμένο συναισθηματικά περιβάλλον, όπου κανένας δεν σκέφτεται καθαρά, η Αρετή βρίσκει ευκαιρία για να διεκδικήσει ξανά τον πρώην σύζυγό της. Βρίσκει ευκαιρία από την παρουσία του Στέφανου στην Μάνη και την κρίση στη σχέση του Στάθη με την Ιουλία για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της.

Ποια είναι αυτά; Να τορπιλίσει το γάμο της Βασιλικής με τον Φίλιππο, να κρατήσει τον Στέφανο κοντά της και να κερδίσει ξανά τον Στάθη.

Το σχέδιο της Αρετής για να φέρει πίσω στο πλευρό της τον Στάθη στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»
Η Αρετή, μετά από την αποτυχία της να ξυπνήσει την ζήλεια του Στάθη πλαγιάζοντας με τον νέο της γείτονα, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, για να γυρίσει στο σπίτι, πρέπει να τον εκθέσει ενώπιον της Ιουλία και ολόκληρης της Αρεόπολης.

Για τον σκοπό αυτό αρπάζει την ευκαιρία που της παρέχει η Βασιλική, η οποία θέλει τους γονείς της συμφιλιωμένους και πολιτισμένους, και επισκέπτεται τον πρώην σύζυγό της στο σπίτι του για να μιλήσουν υποτίθεται σαν άνθρωποι.

Το σχέδιό της είναι απλό και, κατά τη γνώμη της, αλάνθαστο. Ρίχνει υπνωτικό στο ποτό του και ξαπλώνει δίπλα του.

Το σοκ που περιμένει τον Στάθη το πρωί είναι μεγάλο. Η Αρετή του ανακοινώνει ότι όχι απλά συνευρέθηκαν ερωτικά, άλλα ότι έχει απαθανατίσει σκηνές από την συνεύρεσή τους στο κινητό της. 
Στη συνέχεια η Αρετή ανακοινώνει στη Βασιλική ότι τα ξαναβρήκαν με τον πατέρα της και πριν περάσει μία ημέρα η περιοχή ολόκληρη βουίζει με τα νέα.

Δυστυχώς για την μητέρα της Βασιλικής και του Στέφανου, οι ενέργειές της θα βάλουν σε υποψίες, πρώτους από όλους τα παιδιά της. Και κάπως έτσι άλλο ένα σχέδιο της Αρετής για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος με την οικογένειά της θα αποτύχει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα