Σασμός: Η λέξη του Αστέρη στο γράμμα που ταράζει την Αργυρώ

Σασμός: Η λέξη του Αστέρη στο γράμμα που ταράζει την Αργυρώ

Το μοναδικό μέλημα του Αστέρη από την πρώτη στιγμή της παράδοσής του στην αστυνομία, στα προηγούμενα επεισόδια του Σασμού είναι να επικοινωνήσει με όποιον τρόπο μπορεί με την Αργυρώ. 
Το πρώτο γράμμα που θα της γράψει δεν θα φτάσει ποτέ στον στόχο του. Η Αργυρώ θα το σκίσει επιδεικτικά χωρίς να το διαβάσει. Η οργή της για τον Αστέρη και το βάρος των ενοχών που νιώθει για τον θάνατο του Πετρή δεν τις επιτρέπουν να δώσει στον πρώην αγαπημένο της την παραμικρή ευκαιρία.

Όμως ο Αστέρης θα επιμείνει. Θα γράψει και δεύτερο γράμμα στην Αργυρώ και θα περιμένει υπομονετικά την πρώτη μέρα της δίκης του για να βρει μια ευκαιρία να της το δώσει.

Τελικά η κατάλληλη στιγμή έρχεται με τη μορφή της Βασιλικής. Η χήρα του ξαδέλφου του -ο Αστέρης έως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει τη σχέση της Βασιλικής με τον αδελφό του- βρίσκεται μπροστά του την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούν στην δικαστική αίθουσα.

Ο Αστέρης αρπάζει την ευκαιρία και βάζει το γράμμα στα χέρια της Βασιλικής, η οποία δεν προφταίνει να αντιδράσει. Η Καλλιόπη, μαθαίνοντας για την ύπαρξη του γράμματος, προσπαθεί να της το αρπάξει από τα χέρια για να την εμποδίσει να το δώσει στην Αργυρώ, όμως ο Μαθιός την σταματάει.

 Η Βασιλική θα προσπαθήσει να δώσει το γράμμα στην Αργυρώ, όμως εκείνη θα αρνηθεί να το παραλάβει. Στη θέση της θα το πάρει η Άσπα, η έμπιστη φίλη και ξαδέλφη της που της στάθηκε σε όλη την περιπέτεια από την ώρα που πέθανε ο Πετρής ως την επιστροφή τους στην Κρήτη για τη δίκη.

Η Άσπα έχει διαφορετική άποψη για τα πράγματα από την Αργυρώ. Η συναισθηματική εμπλοκή της στην υπόθεση είναι μικρότερη και γι’ αυτό μπορεί να δει τα πράγματα και, κυρίως, τα αισθήματα της φίλης της με πιο καθαρό μυαλό. Κατά τη γνώμη της έχει έρθει η ώρα η Αργυρώ να δει την πραγματικότητα στα μάτια πριν κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή της.

Χάρη στην επιμονή της η Αργυρώ διαβάζει το γράμμα του Αστέρη.

 Η αντίδρασή της θα είναι άμεση και έντονη. Ο Αστέρης, που έχει βάλει όλη την ψυχή του στο γράμμα, ζητάει συγνώμη από την Αργυρώ για το κακό που έκανε στην ίδια και την οικογένειά της.

Όμως για την Αργυρώ η λέξη «συγνώμη» ξύνει την πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα και ο θυμός πολλαπλασιάζεται μέσα της.

Θα αναζητήσει παρηγοριά στον Σταύρο, ο οποίος είναι πρόθυμος να της προσφέρει ό,τι του ζητήσει, ή θα επιλέξει να παραμείνει στην Κρήτη και να λογαριαστεί επί τόπου με τα φαντάσματα του παρελθόντος που την καταδιώκουν;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα