H Espresso αποχαιρετά την αστρολόγο του Δήμητρα Παπανικολοπούλου που πέθανε ξαφνικά

H Espresso αποχαιρετά την αστρολόγο του Δήμητρα Παπανικολοπούλου που πέθανε ξαφνικά

H Espresso αποχαιρετά την αστρολόγο του Δήμητρα Παπανικολοπούλου που πέθανε ξαφνικά

" Στην «Espresso» είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ και προσπαθούμε με βουρκωμένα μάτια να μαζέψουμε τα κομμάτια μας… Να συνέλθουμε από την είδηση του τραγικού και απροσδόκητου χαμού ενός δικού μας ανθρώπου, που τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε με την καρδιά του!

Μια καρδιά που δεν άντεξε και λύγισε, βυθίζοντας στον πόνο και στη θλίψη τα παιδιά της, τους οικείους της αλλά κι εμάς, τη δεύτερη οικογένειά της, όπως έλεγε χαρακτηριστικά η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου, που δεν είναι πια μαζί μας.

«Η “Espresso” είναι για μένα το δεύτερο σπίτι μου. Όταν ξυπνάω κάθε πρωί, προσεύχομαι για τα παιδιά μου, που τα γέννησα, και για εσάς, που είστε παιδιά καρδιάς» τόνιζε συνεχώς η πολιτική αστρολόγος της «Espresso», που εδώ και χρόνια δεν ήταν μόνο μια βασική συνεργάτιδά μας, αλλά κυρίως μια σπουδαία φίλη. Η αγαπημένη Δήμητρα «έφυγε» ανήμερα τα Θεοφάνια για το μακρύ ταξίδι δίχως γυρισμό στο φως των αστεριών, που τόσο αγαπούσε… Εφυγε προδομένη από την καρδιά της, ενώ ετοίμαζε ακόμα έναν αστρολογικό χάρτη που θα δημοσιευόταν σε λίγες μέρες.

«Τα έχω σχεδόν όλα έτοιμα… Αύριο θα τα στείλω» έγραφε το τελευταίο SMS που έστειλε το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Όμως δεν πρόλαβε. Ανήμερα τα Θεοφάνια ξύπνησε το πρωί, κάθισε στον υπολογιστή, πήρε τηλέφωνο τον γιο της και «έφυγε»… Εντελώς ξαφνικά, εντελώς απρόσμενα.
Η «εξομολόγησή» της

Σκεφτήκαμε πολύ τι πρέπει να γράψουμε και πώς να αποτυπώσουμε στο χαρτί τις σκέψεις και όσα νιώθουμε για τον χαμό της Δήμητράς μας, της Semiramis, όπως η ίδια ήθελε να την αποκαλούμε, της Dimi, όπως τη φωνάζαμε χαϊδευτικά και γελούσε… Στη μνήμη μας μένουν όλα όσα μας είχε εξομολογηθεί πριν από λίγες μέρες, όταν είχε έρθει στα γραφεία της εφημερίδας για να μας ευχηθεί καλή χρονιά, να μας πάρει αγκαλιά έναν έναν και να μας χαρίσει γούρια για το νέο έτος.

Ωστόσο δεν μπορούσε να κρύψει την ανησυχία της και μας είχε κάνει να παγώσουμε ακούγοντας όσα μας εκμυστηρεύτηκε: «Δέχομαι πιέσεις από πολιτικούς κύκλους εδώ και πολύ καιρό για όσα προβλέπω και γράφω αναφορικά με τις εξελίξεις στη χώρα μας. Υπάρχουν κύκλοι που με απειλούν στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα τους περάσει. Δεν με ξέρουν καλά… Εγώ δεν λύγισα τόσα χρόνια, όταν κλήθηκα να μεγαλώσω μόνη μου δύο παιδιά. Δεν φοβήθηκα και δεν έσκυψα το κεφάλι σε κανέναν. Δεν θα το κάνω τώρα. Δεν πρόκειται κανείς να με λυγίσει!» μας είχε διαβεβαιώσει.
«Εχω βράδια να κοιμηθώ…»

Όπως έλεγε, οι πιέσεις που της ασκούνταν ήταν έντονες, ασφυκτικές, αφόρητες. «Εχω βράδια ολόκληρα να κοιμηθώ… Αυτά που προβλέπω, αλλά και οι πιέσεις που δέχομαι δεν με αφήνουν να ηρεμήσω» μας είχε αποκαλύψει η πολιτική αστρολόγος, που ενοχλούσε κάποιους με όσα προέβλεπε! Προφανώς, οι αναταράξεις που προκαλούσαν οι προβλέψεις της προκαλούσαν αμηχανία και έφερναν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση κάποιους πολιτικούς άρχοντες.

Η καρδιά της από την πίεση δεν άντεξε. «Φρόντισαν» κάποιοι πολιτικοί κύκλοι να της την τσακίσουν και να τη στείλουν στον τάφο. Το πρωί ανήμερα τα Θεοφάνια η Δήμητρα ξύπνησε ευδιάθετη και έτοιμη να αναλύσει τα άστρα… Έφτιαξε καφέ και τίποτε δεν προμήνυε το κακό που θα έβρισκε την οικογένειά της. Μίλησε με τον γιο της στο τηλέφωνο και έπειτα πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων.

«Αν μια μέρα πεθάνω, να θυμάστε ότι έζησα τη ζωή μου όπως τη γούσταρα. Δεν μετάνιωσα ποτέ για τίποτε» μας είχε πει ουκ ολίγες φορές και έδινε την εξής συμβουλή σε όλους: «Μη σκύψετε ποτέ το κεφάλι σε κανέναν, παρά μονάχα στον Θεό. Πριν φτάσει το βράδυ, να συγχωρείτε πάντα αυτούς που σας έκαναν κακό. Έτσι εσείς θα κοιμάστε ήσυχοι και αυτοί όχι…»

Εις το επανιδείν, Δήμητρά μας."

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα