Όλα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες στο φινάλε της Ελένης Μενεγάκη

Όλα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες στο φινάλε της Ελένης Μενεγάκη

«Παρότι το έργο “Ελένη” το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα, με τον τρόπο που ήθελα, δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν στο τέλος. Ποτέ δεν έβαλα σε σειρά τις σκέψεις μου. Ποτέ δεν είχα χαρτιά μπροστά μου που να γράφουν κάτι. Ολα είναι μέσα στο μυαλό μου, τα σωστά και τα λάθος. Είναι όλα αυτά που έχει μέσα η ψυχή μου, η οποία είναι ζωντανή και αληθινή. Την κάθε μέρα σε αυτή τη διαδρομή, εγώ την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου… Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για μένα. Δεν ξέρω αν τα όνειρά μου πήγαν ποτέ τόσο μακριά»…

Με αυτά τα λόγια και με δάκρυα στα μάτια, η Ελένη Μενεγάκη υποδέχθηκε για τελευταία φορά, το μεσημέρι της Τετάρτης, το κοινό της, στο στούντιο της εκπομπής «Ελένη» του Alpha, βάζοντας μία μεγάλη τελεία σε μία πορεία 29 ετών και σε ένα κύκλο 15 χρόνων στον ίδιο σταθμό. Η βασίλισσα της μικρής οθόνης, η Ελένη των τηλεθεατών, όπως εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει, αποχωρεί από την τηλεόραση και κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το αν και το πότε θα επιστρέψει.

Η τελευταία εκπομπή ήταν σίγουρα διαφορετική από τις υπόλοιπες και τα είχε όλα: δεκάδες βίντεο με αποσπάσματα εκπομπών, γέλια, δάκρυα, ανθρώπους που πέρασαν από το πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια, την ομάδα της τη φετινή σεζόν και πολλές εκπλήξεις που την έκαναν συχνά να μην μπορεί να μιλήσει και να συγκρατηθεί. Κατερίνα Ζαρίφη, Παύλος Σταματόπουλος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Γρηγόρης Γκουντάρας ήταν μερικά μόνο από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο πλατό, με τον τελευταίο να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Αν και ο δημοσιογράφος και η Ελένη Μενεγάκη έληξαν τη συνεργασία τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο ίδιος βρέθηκε στο στούντιο και η οικοδέσποινα τον αγκάλιασε σφιχτά. «Για μένα που είμαι εδώ είναι πολύ λυτρωτικό και στο λέω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου ότι και για μένα κλείνει αυτό το κεφάλαιο και κλείνει ωραία. Αν δεν έκλεινε ωραία πάντα θα με έτρωγε», είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης.

Backstage

Από τις πιο δυνατές στιγμές της τελευταίας εκπομπής, η ώρα που η Ελένη Μενεγάκη έστρεψε την κάμερα στα backstage για να δείξει την οικογένειά της, που ήταν εκεί για να τη στηρίξει. Η ίδια έδωσε, μάλιστα, ένα τρυφερό φιλί στον άντρα της Ματέο Παντζόπουλο, αλλά και στο γιο της Αγγελο, που καθόταν δίπλα από τις τρεις κόρες της, Μαρίνα, Λάουρα και Βαλέρια.

Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 16.30, καθώς η τελευταία εκπομπή διήρκεσε πολύ περισσότερο, η Ελένη έριχνε αυλαία και έκλεινε τα φώτα σε ένα στούντιο που έγραψε ιστορία. «Εναν έναν όλους σας, αληθινά, χωρίς ψέματα, σας ευχαριστώ! Ελπίζω τα μάτια μου να σας είπαν πολλά σήμερα, πιο πολλά από ό,τι σας είπε η φωνή μου. Θα σας ψάχνω και θα με ψάχνετε, αλλά να θυμάστε κάτι, η ζωή συνεχίζεται κι είναι όλο εκπλήξεις», είπε «κλείνοντας».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκπομπής οι αναρτήσεις στο Instagram πήραν φωτιά τόσο από την ίδια όσο και από πρόσωπα της TV. Η Κατερίνα Ζαρίφη έγραψε: «Με τα πέρα και τα δώθε μας, Σκορπίνα μου, ζήσαμε μαζί 12 περίπου χρόνια.

Εγώ τα γκρι δεν θέλω να τα θυμάμαι… Αλλωστε εμείς το γκρι σαν χρώμα δεν το αγαπάμε… Ξανθιά μου σ’ αγαπώ για ό,τι μου έδωσες, ό,τι με δίδαξες, ό,τι μοιράστηκες μαζί μου». Η Φαίη Σκορδά, με τη σειρά, της ανέβασε ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Ελένη», γράφοντας: «ΗΗσουν, είσαι και θα είσαι μία και μοναδική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα