Αδυνάτισμα: Το παρεξηγημένο σνακ που προκαλεί κορεσμό και διευκολύνει την απώλεια βάρους

Αδυνάτισμα: Το παρεξηγημένο σνακ που προκαλεί κορεσμό και διευκολύνει την απώλεια βάρους

Πασχίζετε να χάσετε βάρος; Μπορείτε απλούστατα να προσθέσετε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς (ανάλατους) και θα επιτύχετε το στόχο σας.

Η συμπερίληψη των ξηρών καρπών σε μια διατροφή χαμηλών θερμίδων, προάγει την απώλεια βάρους σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Research Reviews και αντικρούει την πεποίθηση ότι οι ξηροί καρποί εμποδίζουν το αδυνάτισμα.

Μέχρι να φτάσουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από επτά κλινικές δοκιμές που περιλάμβαναν εκατοντάδες υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι παρακολουθούνταν από 4 έως 52 εβδομάδες.

Σε τέσσερις από τις κλινικές δοκιμές, αποδείχτηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν 42 γρ. με 85 γρ. αμύγδαλα, φιστίκια, φιστίκια ή καρύδια καθημερινά, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου ξηρούς καρπούς. Τα άτομα που ακολουθούσαν δίαιτες εμπλουτισμένες με ξηρούς καρπούς έχασαν επιπλέον 3 έως 16 κιλά.

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Ο αφροδισιακός καρπός που δυναμώνει το σπέρμα και την καρδιά

Ο εξωτικός καρπός που «αγαπά» τον θυρεοειδή, θωρακίζει την καρδιά και ενισχύει το νου
Επιπλέον οφέλη των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιή ακόρεστα λιπαρά, φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και ως εκ τούτου, βοηθούν στην:

-υγεία της καρδιάς
-μεταβολική λειτουργία
-υγεία του εντέρου
-γνωστική απόδοση.

πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα