Πόσο ασφαλές είναι τρώμε να κοτόπουλο που είναι λίγο ροζ;

Πόσο ασφαλές είναι τρώμε να κοτόπουλο που είναι λίγο ροζ;

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το κοτόπουλο, αλλά το μαγείρεμά του, δυσκολεύει. Αυτό συμβαίνει επειδή αν δεν είναι καλά ψημένο, μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες. Περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες κάθε χρόνο, και τα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο που μπορεί να βρεθούν και στο κοτόπουλο είναι συχνά υπεύθυνα. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, πυρετό και στομαχικές κράμπες.

Το θέμα είναι ότι πολλοί δεν ξέρουν πότε το κοτόπουλο είναι πραγματικά μαγειρεμένο. Συνήθως, αν είναι ροζ, νομίζουμε ότι δεν είναι ασφαλές να το φάμε. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Ένα κοτόπουλο που είναι λίγο ροζ μπορεί να είναι καλά ψημένο, ενώ ένα που είναι λευκό μπορεί να μην είναι. 

Ο έλεγχος για το εάν είναι ροζ δεν είναι πάντα αξιόπιστος, ειδικά για τα σκουρόχρωμα μέρη του κοτόπουλου. Εδώ είναι μερικά απλά πράγματα που πρέπει να ξέρεις:

Τι επηρεάζει το χρώμα του κοτόπουλου

Διαφορετικά μέρη, διαφορετικό χρώμα:

  • Τα σκουρόχρωμα μέρη (μηροί, πόδια, φτερά) μπορεί να παραμένουν λίγο ροζ ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένα, λόγω της μυοσφαιρίνης (μια πρωτεΐνη που συγκρατεί οξυγόνο).
  • Τα στήθη πρέπει να είναι λευκά όταν είναι μαγειρεμένα. Αν είναι ακόμα ροζ, δεν είναι καλά μαγειρεμένα.

Ηλικία και διατροφή του κοτόπουλου:

  • Νεότερα κοτόπουλα μπορεί να έχουν ροζ κρέας από τα αέρια μαγειρέματος.
  • Η διατροφή μπορεί επίσης να επηρεάσει το χρώμα, όπως στην Ευρώπη όπου τα καροτενοειδή κάνουν το κρέας πιο σκούρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα