Αδυνάτισμα: Η απλή τεχνική για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα χωρίς δίαιτα

Αδυνάτισμα: Η απλή τεχνική για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα χωρίς δίαιτα

Το αδυνάτισμα είναι στόχος των περισσότερων ανθρώπων, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Για πολλούς, ωστόσο, το να χάσουν τα περιττά κιλά συχνά φαίνεται σαν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν αυστηρούς διατροφικούς περιορισμούς που δυσκολεύονται να διατηρήσουν.

Για να το πετύχετε, παράλληλα με τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι σημαντικό να διατηρείτε μια σταθερή ρουτίνα άσκησης. Τι γίνεται όμως αν σας πιέζει ο χρόνος; Ίσως, τώρα μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ένα φαινομενικά απλό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, που προτείνει ο βρετανικός οργανισμός υγείας NHS.

Μια ειδικός, μάλιστα, αποκάλυψε ότι μια απλή αλλαγή μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα. Για όσους στοχεύουν να χάσουν βάρος, συγκεκριμένα, η εισαγωγή μιας μικρής αλλαγής στον τρόπο που περπατούν θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία καύσης θερμίδων.

Η απλή αλλαγή στο περπάτημα που συμβάλλει στο αδυνάτισμα

«Το περπάτημα είναι απλό, δωρεάν και ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνετε πιο δραστήριοι, να χάσετε βάρος και να γίνετε πιο υγιείς», λέει το NHS. Το γρήγορο περπάτημα και η ενσωμάτωση εναλλακτικών τεχνικών είναι βασικοί παράγοντες, σύμφωνα με τη Mirror. Τέτοιες μέθοδοι όχι μόνο καίνε παραπάνω θερμίδες αλλά συμβάλλουν και στην καρδιαγγειακή υγεία.

Λάβετε υπόψη ότι η απώλεια βάρους τελικά συνοψίζεται στο πόση προσπάθεια καταβάλλετε στις προπονήσεις, στη διάρκεια των περιπάτων και στο εάν διατηρείτε ένα έλλειμμα θερμίδων -κατάσταση στην οποία καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε. Πολυάριθμες μελέτες υποδεικνύουν ότι μόνο 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά μπορεί να μειώσει σημαντικά το σωματικό λίπος.

Η πραγματική αλλαγή, ωστόσο, έγκειται στην τελειοποίηση της τεχνικής. Αν απλώς περπατάτε, είναι απίθανο να κάψετε αρκετές θερμίδες για να δείτε διαφορά. Ωστόσο, σύντομες εκρήξεις ταχύτερου περπατήματος, γνωστές ως διαλειμματική προπόνηση, ή περπάτημα με βάρη ή σε κλίση μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την καύση θερμίδων.

Η Denise Miklasz, personal trainer στο Northwestern Medicine Crystal Lake Health and Fitness Centre, συνιστά τη συμπερίληψη 30-60 δευτερολέπτων ταχύτερου περπατήματος κάθε τρία έως πέντε λεπτά, ακολουθούμενες από μια ήρεμη βόλτα ανάκαμψης 30 δευτερολέπτων.

«Η ένταση με την οποία περπατάτε παίζει βασικό ρόλο στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να βελτιώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα. Με τη διαλειμματική προπόνηση θα συνεχίσετε να καίτε περισσότερες θερμίδες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησή σας λόγω μιας φυσιολογικής επίδρασης που ονομάζεται κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση ή EPOC», εξήγησε η ίδια στο Popsugar.

Τι άλλο πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να έχετε έλλειμμα θερμίδων. Σύμφωνα με την Denise, μισό κιλό ισούται με 3.500 θερμίδες.

Έτσι, για να χάνετε μισό κιλό κάθε εβδομάδα, πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων ή να αυξήσετε τη δαπάνη θερμίδων κατά 3.500 θερμίδες, κάτι που οι ειδικοί θεωρούν έναν ασφαλή και υγιεινό στόχο. Με άλλα λόγια, πρέπει να κάψετε επιπλέον 3.500 θερμίδες ή να αφαιρέσετε 3.500 από τη διατροφή σας, κατανεμημένες σε όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το NHS, οι οδηγίες φυσικής δραστηριότητας για ενήλικες ηλικίας 19 έως 64 ετών είναι 150 λεπτά την εβδομάδα. Ως γενικός οδηγός, ένας μέσος άνδρας χρειάζεται 2.500 θερμίδες την ημέρα, ενώ μια γυναίκα χρειάζεται 2.000, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το ύψος και το επίπεδο δραστηριότητας.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα