Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις αλατόνερο με άδειο στομάχι, κάθε πρωί;

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις αλατόνερο με άδειο στομάχι, κάθε πρωί;

Το πιο απαραίτητο συστατικό για να μπορούμε να ζούμε είναι το νερό. Είναι σημαντικό για τον μεταβολισμό, τη μεταφορά συστατικών μέσα και έξω από τα κύτταρα, την κυτταρική ομοιόσταση, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Οι γιατροί επανειλημμένα τονίζουν τη σημαντικότητα της κατανάλωσής του και αυτή είναι η κύρια αιτία που έχουν προκύψει οι σχετικές τάσεις ευεξίας. Εκτός λοιπόν από το να πίνεις νερό με μηλόξυδο, χυμό λεμονιού κοκ, ειδικοί προτείνουν να καταναλώνεις ένα ποτήρι με αλατόνερο κάθε πρωί, με άδειο στομάχι.

Αλατόνερο κάθε πρωί: Τα οφέλη του

Γιατί ενώ όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα μέταλλα με ηλεκτρικό φορτίο – δηλαδή οι ηλεκτρολύτες– παίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην ενυδάτωση, σε κυτταρικό επίπεδο. Το σώμα ενός ενήλικα αποτελείται από περίπου 60% νερό.

Χωρίς αρκετό νερό, τα κύτταρα πολύ απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και απαιτούν ηλεκτρικό φορτίο, για να διατηρήσουν τη σωστή ισορροπία των υγρών μέσα και έξω από τις μεμβράνες τους – ένα φορτίο που παρέχουν οι ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες (το αλάτι αποτελεί έναν από τους βασικότερους) βοηθούν επίσης στην τροφοδοσία του νευρικού συστήματος και των μυών, καθώς και στη διατήρηση ενός ισορροπημένου επιπέδου pH και της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.

Εάν είσαι αφυδατωμένη ή το σώμα σου δεν έχει αρκετούς ηλεκτρολύτες, μπορείς να αισθανθείς μυϊκή αδυναμία, δυσκοιλιότητα, κόπωση, ευερεθιστότητα και πονοκέφαλο. Ωστόσο, αν και οι ηλεκτρολύτες είναι σαφώς σημαντικοί, δεν είναι απαραίτητο να τους προσθέτεις σε κάθε ποτήρι νερό που πίνεις. 

Είναι ένα απλό ρόφημα. Ιδανικά διάλεξε ένα αλάτι πλούσιο σε μέταλλα (το ιδανικό είναι ένα αλάτι Ιμαλαΐων) ή ένα φακελάκι με ηλεκτρολύτες. Το αλατόνερο ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας. Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το αλατόνερο κάθε πρωί σε ενυδατώνει καλύτερα συγκριτικά με το απλό νερό, επειδή το πόσιμο νερό είναι απογυμνωμένο από μέταλλα, τα οποία περιέχει το αλάτι.

Επίσης, επαγγελματίες αθλητές επιλέγουν να πίνουν αλατόνερο μετά από μια προπόνηση. Η επικεφαλής του τμήματος διατροφής στο Ancient + Brave, εξηγεί ότι τα ποτά με ηλεκτρολύτες, έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο τους κινδύνους της αφυδάτωσης.

Πότε μπορείς να πιεις αλατόνερο εκτός από το πρωί;

1. Όταν ταξιδεύεις, ειδικά αν μπεις σε αεροπλάνο, καθώς μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση στο σώμα σου, λόγω του μεγάλου υψομέτρου και της χαμηλής υγρασίας.

2. Εάν δεν αισθάνεσαι καλά και έχεις χάσει πολλά υγρά, θα χρειαστεί να αναπληρώσεις το σώμα σου με άφθονο νερό και ηλεκτρολύτες.

3. Εάν έχεις πιει αλκοόλ, είναι καλή ιδέα να πιεις αλατόνερο, τόσο πριν τον ύπνο όσο και όταν ξυπνήσεις.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα