Πόσο σημαντική είναι η στοματική υγιεινή στα παιδιά – Πώς θα την πετύχουμε

Πόσο σημαντική είναι η στοματική υγιεινή στα παιδιά – Πώς θα την πετύχουμε

Την ευαισθησία δοντιών και ούλων των παιδιών εξετάζει σήμερα Σάββατο, η εκπομπή «Όλα για τα ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και καλεσμένο τον Τάσο Τεργιάκη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, όντας πατέρας, μοιράζεται τη δική του εμπειρία σχετικά με το βούρτσισμα των δοντιών των παιδιών του.

«Τα παιδιά δε μένουν να τους κάνεις τέτοια διαδικασία. Παλεύαμε, λέγαμε ότι πρέπει να γίνει συνήθεια κάθε βράδυ, κάθε πρωί. Τα παιδιά δεν μπορούν να το αποδεχτούν εύκολα σε μικρές ηλικίες».

Για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και των απιδιών, μιλά η παιδοδοντίατρος, Λίλα Παπαδοπούλου.

«Γενικά η στοματική υγιεινή είναι ένας τρόμος των γονιών, πώς θα μάθουν τα παιδιά τους να βουρτσίζουν, μη χαλάσουν τα δόντια τους, υπάρχει και μια τρομολαγνεία ότι τα δόντια χαλάνε πολύ εύκολα πολύ γρήγορα. Στις πιο μικρές ηλικίες αυτό που θέλεις είναι να μάθεις τη συνήθεια, ότι πρωί βράδυ θα πρέπει να πλένουν τα δόντια τους».

Όπως λέει η ειδικός, το βούρτσισμα πρέπει να ξεκινάει από την βρεφική ηλικία.

«Με την ανατολή του πρώτου δοντιού θα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει η στοματική υγιεινή μέσα στην καθημερινότητά μας. (…) Οι γονείς καλό είναι να γνωρίζουν τι ακριβώς προσφέρει η αντιμικροβιακή προστασία στα παιδιά, όπως είναι το φθόριο».

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, σημαντικός είναι και ο τρόπος του βουρτσίσματος.

«Η επίσκεψη στον οδοντίατρο ξεκινάει στα 3 έτη του παιδιού».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα