Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να τρως μετά τα 30

Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να τρως μετά τα 30

Ακόμα κι αν δεν αισθάνεσαι διαφορετικά από όταν ήσουν στην εφηβεία και στην δεκαετία των 20 σου, το σώμα αλλάζει με τρόπους που καθιστούν πιο δύσκολο να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις την υγεία σου.

Για να σε βοηθήσουμε να μεγαλώσεις με χάρη και να διατηρήσεις την υγεία σου όσα χρόνια κι αν περάσουν, ανακαλύψαμε με βάση σχετικές επιστημονικές έρευνες, τις τροφές που θα πρέπει να αποφεύγεις αφού πατήσεις τα 30.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Οι ειδικοί είναι απόλυτοι: Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, οδηγούν σε κατακράτηση υγρών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πρησμένο και κουρασμένο. Επίσης οι τροφές με πολύ αλάτι, προκαλούν αφυδάτωση και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι βλάπτουν το DNA, μειώνοντας τα τελομερή και επιταχύνοντας τη γήρανση.

Καμένα κρέατα

Το καμένο κρέας μπορεί να είναι μια λιχουδιά στην οποία δύσκολά μπορείς να αντισταθείς, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για να προσπαθήσεις. Ειδικά μετά τα 30. Το κρέας που έχει μαγειρευτεί σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, που καταλήγει να καίγεται, είναι από τις τροφές που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Η φλεγμονή μπορεί στην πραγματικότητα να διασπάσει τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα, οδηγώντας σε μια γερασμένη εμφάνιση.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα βρίσκονται επίσης ανάμεσα στις τροφές που θα πρέπει να αποφεύγεις μετά τα 30. Κυρίως επειδή είναι φορτωμένα με αλάτι, το οποίο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σου πίεση. Περιέχουν επίσης άλλα πρόσθετα όπως τα νιτρώδη, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στομάχου.

Άσπρο ψωμί και λευκά ζυμαρiκά

Μπορεί τα ζυμαρικά να είναι η τροφή που μας κάνει ευτυχισμένους, ωστόσο το είδος τους έχει εξαιρετική σημασία όσον αφορά την υγεία, ειδικά μετά τα 30. Μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως, περιέχει ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες από τα κανονικά ζυμαρικά, μαζί με μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών ανά μερίδα, που δεν θα βρεις στα ζυμαρικά σίτου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ποικιλίες ολικής αλέσεως είναι πιθανό να είναι πολύ πιο χορταστικές. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσης πιθανό να φας πολύ λιγότερο. Μετά είναι τα ζυμαρικά pulse. Φτιαγμένα από μια σειρά διαφορετικών οσπρίων, συμπεριλαμβανομένων των ρεβιθιών, των φακών και των μπιζελιών, τα pulse ζυμαρικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα λευκά ζυμαρικά.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι απλώς επιβλαβής για το σώμα στο σύνολό του. Πέρα από το ό,τι απειλεί την ισορροπία του βάρους σου, καταστρέφει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη, συστατικά τα οποία διατηρούν το δέρμα απαλό και ελαστικό.’

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα