9 οφέλη για την υγεία μας με την τακτική κατανάλωση αυγών

9 οφέλη για την υγεία μας με την τακτική κατανάλωση αυγών

Τα αυγά εμπεριέχουν σημαντική ποσότητα από βιταμίνη Α, Ε, Β5, Β12, καθώς και σίδηρο, ιώδιο και φώσφορο. Αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν κατά πολύ την άμυνα του οργανισμού σας, και θα προάγουν μια καλή υγεία.

Επιπλέον, είναι γεμάτα με πρωτεΐνη. Τα αυγά έχουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, που προωθούν την αποτελεσματική ενδυνάμωση των μυών, ανάρρωση και ισορροπία του οργανισμού.

Τα αυγά βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας ή ακόμη της καλής χοληστερόλης.

Οι κρόκοι αυγών είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D. Μια μερίδα δύο αυγών παρέχει το 82% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης D.

Τα αυγά είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης που τα καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές διατροφής για να βοηθήσουν στη διαχείριση βάρους, ιδίως για εκείνους οι οποίοι στοχεύουν σε μια απώλεια βάρους.

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή χολίνης παρέχοντας υπερδιπλάσια ποσότητα ανά 100 gr από οποιαδήποτε άλλη τροφή που καταναλώνεται συνήθως.

Τα αυγά είναι μια απίστευτη και βρώσιμη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που λειτουργούν οι κυτταρικές μεμβράνες σας: από το να προστατέψουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου μέχρι τα μάτια σας. Ακόμη, περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για τα μάτια σας, την όρασή σας γενικότερα.

Τα αυγά βοηθούν παράλληλα στην αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών για υγιή γήρανση.

Όπως συμπεραίνουμε, το αυγό σε κάθε μορφή του, βραστό, μάτι, ή ομελέτα, έχει πολλά θρεπτικά συστατικά να προσφέρει. Καλό θα ήταν όλοι από εμάς, να αρχίσουμε να τα καταναλώνουμε, εάν δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα