Γιατί ενώ γυμνάζεσαι δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα

Γιατί ενώ γυμνάζεσαι δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα

Μερικές φορές, το πιο δύσκολο μέρος της προπόνησης είναι στην πραγματικότητα η έναρξη. Είτε είναι στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, μπορούμε πάντα να βρούμε διαφορετικές δικαιολογίες που απλώς σταματούν το ταξίδι της φυσικής μας κατάστασης.

Ωστόσο ένα από τα πρώτα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε για να ενσωματώσετε πλήρως την άσκηση στην καθημερινότητά σας και να πετύχετε τους στόχους σας, είναι να αποδεχθείτε ότι τα γρήγορα αποτελέσματα δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν.

Η απογοήτευση είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι τείνουν να σταματούν την άσκηση επειδή οι προσδοκίες τους είναι πολύ υψηλές και η υπομονή τους πολύ χαμηλή.

Ακριβώς επειδή ασκείστε δεν σημαίνει ότι θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε και είναι σημαντικό εάν έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας, να ερευνήσετε τους τύπους προπονήσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που ψάχνετε.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να επενδύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε μια προπόνηση και να μην βλέπετε κανένα αποτέλεσμα σε αντάλλαγμα, επομένως σήμερα θα εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους δεν πετυχαίνετε αυτό που θέλετε παρά το ότι καταβάλλετε δουλειά.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Όταν αρχίζετε να γυμνάζεστε, νιώθετε φρέσκοι και έχετε κίνητρο, οπότε είναι φυσιλογικό να βάζετε τον πήχη ψηλά. Όμως είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, γιατί τελικά αυτός ο πήχης μπορεί να είναι πολύ ψηλός για να τον φτάσετε. Αν για παράδειγμα νομίζατε ότι θα βλέπατε αποτελέσματα σε δύο εβδομάδες, ίσως νιώσετε απογοητευμένοι, κάτι που είναι φυσιολογικό. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι με το τρέχον επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης .

Δεν κοιμάστε αρκετά

Μην υποτιμάτε ποτέ τη σημασία ενός καλού βραδινού ύπνου στους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Ένας καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των μυών, την αναγέννηση των κυττάρων και για να σας βοηθήσει να γίνετε πιο δυνατοί. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, αποφύγετε την έκθεση σε μπλε φώτα από τα smartphone, τα tablet και τους υπολογιστές και βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι ήσυχη, καθαρή και ευχάριστη. Τέλος, αποφύγετε τις βαριές προπονήσεις πριν από τον ύπνο, γιατί θα έχετε υψηλή αδρεναλίνη, η οποία δεν βοηθάει στο να σας πάρει ο ύπνος.  

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα