Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να τρώτε με άδειο στομάχι

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να τρώτε με άδειο στομάχι

Η πέψη, είναι η βασική αιτία πολλών προβλημάτων υγείας που μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της υγείας, ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με λάθος τρόπο.

Οι τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνουμε με άδειο στομάχι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, καθώς μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τη διαδικασία της πέψης. Τώρα, τίθεται το ερώτημα τι πρέπει να τρως το πρωί με άδειο στομάχι. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση ζεστών τροφών το πρωί, οι οποίες είναι θρεπτικές και προάγουν την ενυδάτωση του οργανισμού. Ακολουθούν 5 τροφές και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγεις να καταναλώνεις το πρωί με άδειο στομάχι.

Κρύα ροφήματα

Πολλοί καταναλώνουν ροφήματα όπως milkshakes και smoothies κ.λπ., το πρωί για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις εδώ είναι η θερμοκρασία τους. Το κρύο δεν κάνει καλό στην πέψη, ενώ μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολικό ρυθμό.

Λεμονάδα ή νερό με λεμόνι

Μια δημοφιλής επιλογή για την αποτοξίνωση του σώματος και για απώλεια βάρους. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην γνωρίζεις είναι ότι η υψηλή οξύτητα των συγκεκριμένων ροφημάτων μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές, όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι.

Tροφές που δεν πρέπει να τρως με άδειο στομάχι: Ζεστά ροφήματα με μέλι

Ένα ζεστό ρόφημα, όπως το τσάι και το χαμομήλι με λίγο μέλι, είναι επίσης για πολλούς, ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Ωστόσο είναι μια από τις επιλογές που πρέπει να αποφεύγεις το πρωί με άδειο στομάχι. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέλι, όταν προστίθεται σε ζεστό νερό, κρυσταλλώνει και αρχίζουν να σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το σώμα, αλλά το πεπτικό μας σύστημα, πρέπει να εργαστεί σκληρά για να την αφομοιώσει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης με άδειο στομάχι, δυσκολεύει την πέψη κι έτσι μπορεί να γίνει επιβλαβής. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχεις προβλήματα στο στομάχι όπως αέρια, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα κ.λπ.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα