Το άγνωστο superfood που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντικαρκινική δράση

Το άγνωστο superfood που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντικαρκινική δράση

Ένα άγνωστο superfood αξίζει τη θέση του στη διατροφή σας, γιατί προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Δείτε ποιο είναι αυτό.
Αυτό το άγνωστο superfood, είναι μικρά, κόκκινα φρούτα που μοιάζουν με κεράσια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, K και A, καθώς και των μεταλλικών στοιχείων καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες.

Το άγνωστο superfood: Τι είναι τα κράνα;
Τα κράνα είναι μικρά, κόκκινα φρούτα που προέρχονται από το φυλλοβόλο δέντρο Cornus mas L. Είναι εγγενή στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική, αλλά καλλιεργούνται πλέον σε όλο τον κόσμο. Τα κράνα έχουν μια πικάντικη, γλυκόξινη γεύση και μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, αποξηραμένα, σε χυμό ή σε μαρμελάδα.

Τα κράνα και τα οφέλη τους
Σε γενικές γραμμές όλα τα οφέλη στην υγεία που προσφέρουν, απορρέουν από την περιεκτικότητα τους σε βιοενεργά θρεπτικά συστατικά, τις ανθοκυανίνες. Αυτές έχουν αντιοξειδωτικές δράσεις και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η συνολικής τους περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες προσθέτει οφέλη στην συνολική τους αντιοξειδωτική τους ικανότητα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα κράνα περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λευκά αιμοσφαίρια βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, προστατεύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προλαμβάνουν τη διάρροια
Τα κράνα περιέχουν τανίνες, οι οποίες έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι τανίνες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της διάρροιας που προκαλείται από βακτήρια.

Προλαμβάνουν την οστεοπόρωση
Τα κράνα είναι καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Το ασβέστιο βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, μιας πάθησης που χαρακτηρίζεται από εύθραυστα οστά.

Συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου
Τα κράνα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Οι βλάβες των κυττάρων είναι μια βασική αιτία καρκίνου.

Προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις
Τα κράνα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και της αθηροσκλήρυνσης. Η φλεγμονή είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.Έχει επίσης αποδειχθεί ότι περιορίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η αντοχή στα αντιβιοτικά αποτελεί μια παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.

Τα κράνα μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, να προστεθούν σε σαλάτες, smoothies ή γιαούρτι, ή να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μαρμελάδας ή χυμού.

.oloygeia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα