4 συμβουλές για να κάψετε το λίπος

4 συμβουλές για να κάψετε το λίπος

Τον τελευταίο καιρό έχετε επικεντρωθεί στη διατροφή και την άσκηση και έχετε καταφέρει να χάσετε λίγο βάρος. Φοράτε ένα παλιό τζιν που δεν έχετε βάλει εδώ και καιρό και θαυμάζετε το γεγονός ότι είναι φαρδύ. Αλλά η χαλαρή εφαρμογή δημιουργεί την απορία: Πού πάει αυτό το λίπος όταν το χάνουμε; Σύμφωνα με την επιστήμη, δεν μπορεί απλώς να εξαφανιστεί.

Όταν μια λακκούβα στο δρόμο στεγνώνει, το νερό εξατμίζεται σε σωματίδια στον αέρα, δεν παύει να υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και με το σωματικό λίπος. Ο μειωμένος δείκτης στη ζυγαριά μπορεί να το κάνει να φαίνεται σαν ότι έχει χαθεί, αλλά το λίπος δεν εξαφανίζεται. Οι ειδικοί εξηγούν τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χάνουμε βάρος.

Πώς φεύγει το λίπος από το σώμα;

Όταν το λίπος μεταβολίζεται για να δημιουργήσει ενέργεια που θα χρησιμοποιήσει το σώμα μας, παράγει μερικά απόβλητα που αποβάλλονται από το σώμα με διαφορετικούς τρόπους, λέει η Fatima Cody Stanford, γιατρός παχυσαρκίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και σύμβουλος Ανδρικής Υγείας.

Τα δύο κύρια υποπροϊόντα είναι το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα. Το νερό θα αποβληθεί μέσω της ούρησης και του ιδρώτα, ενώ θα εκπνεύσουμε το διοξείδιο του άνθρακα, λέει ο Jeffrey Crespin,γαστρεντερολόγος και ειδικός στην ιατρική για την παχυσαρκία.

Συμβουλές για να χάσετε λίπος

Δυστυχώς, όμως, για την απώλεια λίπους δεν αρκεί μόνο να αναπνέετε ή να ιδρώνετε. Τώρα που γνωρίζετε τον μηχανισμό με τον οποίο το λίπος εξέρχεται από το σώμα, ίσως σκέφτεστε ότι ήρθε η ώρα για να ξεκινήσετε την απώλειας βάρους. Πώς θα το πετύχετε.

1. Προτιμήστε φυσικές τροφές

Οι φυσικές τροφές διασπώνται πιο εύκολα από το σώμα σε σύγκριση με τις επεξεργασμένες τροφές. Η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων θα βοηθήσει στη ρύθμιση του βάρους.

«Αξιολογήστε το φαγητό σας και δείτε αν μοιάζει με αυτό που βλέπετε στη φύση. Εάν δεν μοιάζει, πιθανότατα υποβάλλεται σε επεξεργασία, κάτι που μπορεί να είναι προβληματικό για τη ρύθμιση του βάρους», είπε η Δρ. Cody Stanford στο Men’s Health.

2. Μην παραμελείτε το πρωινό

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσοι τρώνε ένα καλό πρωινό στην αρχή της ημέρας τείνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα με τον έλεγχο του βάρους τους, σύμφωνα με μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

3. Συνεχίστε να κινείστε

Η άσκηση σε οποιαδήποτε μορφή της θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες. Είτε είναι ένας απλός περίπατος, μια ώρα σηκώνοντας βάρη ή μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο, κάθε είδους κίνηση θα αυξήσει την καύση θερμίδων, αυξάνοντας έτσι και το έλλειμμα θερμίδων -εφόσον το φαγητό σας είναι υπό έλεγχο.

Απλώς αυξάνοντας τα βήματα σας κάθε μέρα είναι αρκετό για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity. Βρείτε τρόπους για να περπατάτε περισσότερο, όπως μέχρι το κατάστημα που θέλετε να πάτε ή να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

4. Ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας σας

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε αυτό που τρώτε, ίσως το να αλλάξετε την ποσότητα που τρώτε θα είναι καλύτερο για εσάς. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας, ίσως όχι και τόσο υγιεινά τρόφιμα, προσπαθήστε απλώς να τρώτε λιγότερο από αυτά.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα