Τέσσερις λόγοι για να κάνετε μπάνιο κάθε μέρα το πρωί

Τέσσερις λόγοι για να κάνετε μπάνιο κάθε μέρα το πρωί

Πολλοί συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο το πρωί. Αυτό μπορεί να είναι και καλό για την υγεία και την γενικότερη φυσική κατάσταση. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να ξυπνά κανείς δυο ώρες νωρίτερα για να προλάβει να κάνει και μπάνιο κάθε πρωί. Υπάρχουν όμως κάποιοι σοβαροί λόγοι να το κάνετε αν μπορείτε.

Κάνει καλό στο δέρμα

Τώρα που χειμωνιάζει η επιδερμίδα ξεραίνεται πιο εύκολα με το κρύο. Αυτό σημαίνει πως το ψύχος της ατμόσφαιρας, φυλακίζει στους πόρους του δέρματος όλη τη βρόμα. Εξού και η φαγούρα, οι διάφορες κοκκινίλες οι ακόμα και οι τρίχες που γεμίζουν με πύον. Κάθε φορά λοιπόν που μπαίνεις κάτω από το ντους, σκέψου ότι μεν διώχνεις την βρόμα αλλά κερδίζεις πολλά περισσότερα για την επιδερμίδα σου.

Αυξάνει την διαύγεια

Κάθε φορά που νομίζεις ότι νιώθεις ανανεωμένος μετά το ντους, είναι γιατί κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Σκέψου πως το σώμα σου είναι 85% νερό. Κάθε ουσία του απορροφάται από την επιδερμίδα ακόμη και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Αυτή η διαδικασία ξεκινά μία σειρά από άλλες ωφέλιμες λειτουργίες, όπως καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου.

Καλύτερο το δροσερό νερό

Το καυτό νερό χαλάει την ελαστίνη που έχει η επιδερμίδα σου, «σαμποτάροντας» τους ιστούς. Η σωστή θερμοκρασία για το νερό του ντους, είναι το χλιαρό.

Όχι υπερβολές

Έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα δείχνει πως το καθημερινό μπάνιο ενδεχομένως να ρίξει τις άμυνες του οργανισμού. Ο λόγος για τα μικροβιοκτόνα, μία ομάδα βακτηριδίων που ζουν μόνιμα στο κορμί σου και έχουν ως στόχο να εξοντώνουν τα «αντίπαλα»… κακά βακτήρια.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα