Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη σαρώνει τη Μεγάλη Βρετανία - Αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη σαρώνει τη Μεγάλη Βρετανία - Αύξηση των κρουσμάτων

Την εμφάνισή της έκανε στη Βρετανία μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), η μετάλλαξη με της επιστημονική ονομασία EG.5.1, η αλλιώς «Eris» αποτελεί ήδη 1 στα 7 νέα κρούσματα.

Το UKHSA, όπως αναφέρει το Skynews.com, παρακολουθεί τον επιπολασμό στη χώρα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων διεθνώς, ιδιαίτερα στην Ασία, και ταξινομήθηκε ως παραλλαγή εδώ στις 31 Ιουλίου. Την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου, 1 στις 9 περιπτώσεις ήταν θετική στην παραλλαγή.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Eris αντιπροσωπεύει τώρα το 14,6% των περιπτώσεων και είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται δε να εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τα ποσοστά του COVID-19 συνέχισαν να αυξάνονται - από 3,7% σε 4.403 περιπτώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων την περασμένη εβδομάδα σε 5,4% από 4.396 αυτήν την εβδομάδα.

Τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι το ποσοστό εισδοχής στο νοσοκομείο COVID-19 ήταν 1,97 ανά 100.000 πληθυσμού, αύξηση από 1,17 ανά 100.000 στην προηγούμενη έκθεση του UKHSA.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση καθώς τα ποσοστά κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Έχουμε παρατηρήσει μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στα νοσοκομεία στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων», δήλωσε η Δρ. Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA.

«Τα συνολικά επίπεδα εισαγωγής εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά και επί του παρόντος, δεν βλέπουμε παρόμοια αύξηση στις εισαγωγές στη ΜΕΘ. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτά τα ποσοστά», πρόσθεσε.

Η παραλλαγή Arcturus XBB.1.16 (Αρκτούρος) - ένας άλλος απόγονος της μετάλλαξης Όμικρον - είναι το κυρίαρχο στέλεχος στη Βρετανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία του UKHSA. Συγκεκριμένα, αποτελεί το 39,4% όλων των περιπτώσεων.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα