Οσφυαλγία: Η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση και το αντίστροφο

Οσφυαλγία: Η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση και το αντίστροφο

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να βιώσουν κάποια μορφή πόνου στη μέση. Αυτός ο πόνος μερικές φορές σχετίζεται με τραυματισμούς, χρόνια προβλήματα στην πλάτη, ιατρικές παθήσεις, τον έμμηνο κύκλο ή την εγκυμοσύνη και άλλες υποκείμενες φυσιολογικές αιτίες. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, ο εντοπισμός της προέλευσης του πόνου στη μέση είναι δύσκολος, παρά τη σοβαρότητά του και τον πιθανό αντίκτυπό του στην καθημερινή ζωή των προσβεβλημένων.

Ορισμένες μελέτες έχουν βρει συσχετίσεις μεταξύ του πόνου στη μέση και διαφορετικών ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, όπως το φύλο, το σωματικό βάρος, οι συνήθειες καπνίσματος και οι διαταραχές της διάθεσης. Πιο πρόσφατα, η έρευνα συνέδεσε επίσης αυτή την ενίοτε ακρωτηριαστική εμπειρία με την αϋπνία και τις διαταραχές του ύπνου. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Zhejiang πραγματοποίησαν πρόσφατα μια μελέτη που διερευνά περαιτέρω αυτά τα πρόσφατα ευρήματα, προσπαθώντας να κατανοήσουν καλύτερα τη σχέση μεταξύ ύπνου και πόνου στη μέση.

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Frontiers in Neuroscience, υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια αμφίδρομη αιτιώδης σχέση μεταξύ της αϋπνίας και του πόνου στη μέση, με το καθένα να προκαλεί ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα