Πόνος και πιάσιμο στους μυς από το στρες – Τι πρέπει να κάνουμε;

Πόνος και πιάσιμο στους μυς από το στρες –  Τι πρέπει να κάνουμε;

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται σήμερα με τον πόνο και το «πιάσιμο» στους μυς, που προκύπτει από συσσωρευμένη ένταση σε συγκεκριμένους μυς του σώματός μας, η οποία σχετίζεται με το στρες που βιώνουμε. Στο Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησαν σχετικά η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου και η νευρολόγος Πηνελόπη Παπαχρήστου.
«Είμαι τέρμα στρεσαρισμένη. Δε χαλαρώνω εύκολα. Μάλλον υπεραναλύω, σκέφτομαι πάρα πολύ. Αυτή την ένταση την έχω βιώσει ψυχοσωματικά, με πόνους στις γάμπες, στη γνάθο. Δεν είμαι συνέχεια έτσι αλλά υπάρχουν διαστήματα στη ζωή μου που είναι σε έξαρση», περιέγραψε η Κατερίνα Τσάβαλου.

«Ο ενορχηστρωτής του στρες είναι ο εγκέφαλός μας. Αυτός στέλνει την εντολή στους μυς να αυξήσουν τη σύσπασή τους, όταν αντιλαμβάνεται κάποιο ερέθισμα ως δυνητικά επικίνδυνο. Είμαστε γεννημένοι με αυτό το μηχανισμό. Αν περιορίσεις το στρες οι πόνοι αυτοί τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται», εξήγησε η κ. Παπαχρήστου.

«Η άσκηση και ο διαλογισμός με έχει βοηθήσει. Περισσότερο από όλα αυτά με βοηθάει την ώρα που πονάω να έρχομαι σε επαφή με αυτό που έχω», σημείωσε από την πλευρά της η αγαπημένη ηθοποιός.

«Ο εγκέφαλός μας αγαπάει τη ρουτίνα και αλλάζει τη δομή του ώστε να την υποστηρίξει. Μπορεί να διατηρήσει ένα πιάσιμο μυϊκό για πάντα αν δεν αποφασίσουμε συνειδητά να κάνουμε κάτι για αυτό», τόνισε η κ. Παπαχρήστου.

«Ο εγκέφαλός μας ως απάντηση στο στρες προσπαθεί να σφίξει τους μυς του σώματος που βρίσκονται ψηλά, και να δώσει ενέργεια και αίμα στα πόδια. ...

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα