Εμβόλια για όλες τις μεταλλάξεις – Πώς και πότε θα χορηγηθεί η τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Εμβόλια για όλες τις μεταλλάξεις – Πώς και πότε θα χορηγηθεί η τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Με νέα, πιο ενισχυμένα εμβόλια αναμένεται να μπει στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό το υπουργείο Υγείας από τις αρχές του φθινοπώρου.

Μπορεί οι δείκτες όσο ανοίγει ο καιρός να πέφτουν και τα περιοριστικά μέτρα να έχουν αρθεί ουσιαστικά, ωστόσο τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στους φθινοπωρινούς μήνες, εποχή κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, αφού ξεκινά ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Μπορεί να εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το αν η τέταρτη δόση θα αφορά όλο τον γενικό πληθυσμό από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή από τον Αύγουστο, που είναι το επικρατέστερο σενάριο, όμως οι εταιρείες προχωρούν στην παρασκευή πιο αναβαθμισμένων εμβολίων. Ηδη δρομολογούν τα booster εμβόλια, που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις και ειδικότερα την Ομικρον. Οπως το εμβόλιο, που -σύμφωνα με πληροφορίες- ήδη τρέχει η Pfizer, η οποία αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες και επίσημα αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Αυτό σημαίνει πως, εάν όλα κυλήσουν ομαλά και λάβει την τελική έγκριση, από τα τέλη Αυγούστου θα μπορεί να έρθει στη χώρα μας. Το ενισχυτικό αυτό εμβόλιο θα καλύπτει τις μεταλλάξεις Ομικρον. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Moderna, που σχεδιάζει να καταθέσει μέσα στο καλοκαίρι φάκελο για εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις Ομικρον και Βήτα (αφρικανική). Θα ακολουθήσει η Sanofi με δικό της booster εμβόλιο, ενώ στο παιχνίδι θα μπει και η Novavax με το πρωτεϊνικό εμβόλιο.

 Η τέταρτη δόση ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα