Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η πανδημία υποχωρεί – Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της επαναλαμβανόμενης νόσησης

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η πανδημία υποχωρεί – Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της επαναλαμβανόμενης νόσησης

Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοιού.
Ο κ. Πρασσάς επεσήμανε πως τίθεται πλέον θέμα ατομικής ευθύνης όσο αφορά στον κορωνοϊό.

«Και στον Καναδά και στην Ελλάδα, έχουν μείνει ελάχιστα μέτρα μέτρα πλέον, και  επαφίεται κατά βάση στην ατομική ευθύνη στο να τηρήσει τα μέτρα, κυρίως στο να διατηρήσει την μάσκα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου χρειάζεται, προκειμένου να προστατεύσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν σε αυτό και θετικά και αρνητικά. Ένα από τα θετικά είναι ότι αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ, βλέπουμε ότι από 600 ανθρώπους σε ΜΕΘ, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν 200, αυτό δεν προκαλεί όμως εντύπωση καθώς οι αναπνευστικοί ιοί, δημιουργούν ατά τα εποχιακά κύματα. Το κακό νέο είναι ότι δυστυχώς ερμηνεύεται ότι η πανδημία υποχωρεί και φεύγει. Έχουμε έναν ιό που δεν ξέρουμε μόνο 2 χρόνια. Δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό οι συνεχείς νοσήσεις από τον ιό», πρόσθεσε.

«Επιπλέον, έχουμε έναν ιό που μολύνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού κάθε 3-4 μήνες και δεν ξέρουμε ποιά επίπτωση θα έχει τον φθινόπωρο. Τα μάτια μας είναι στραμμένα στην Νότια Αφρική, που υπάρχει το στέλεχος όμικρον 4 και δεν ξέρουμε ακόμα πως πρόκειται να εξελιχθεί», κατέληξε ο κ. Πρασσάς.