Ύπνος: Πέντε τρόποι να κοιμόμαστε βαθιά κάθε βράδυ

Ύπνος: Πέντε τρόποι να κοιμόμαστε βαθιά κάθε βράδυ

Κοιμάστε επαρκώς και κυρίως, κοιμάστε βαθιά; Οι ειδικοί εξηγούν τι είναι το στάδιο του βαθέος ύπνου και πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι περνάτε από όλα τα στάδια του ύπνου κάθε βράδυ

Ο ύπνος αποτελεί τον κυριότερο τρόπο που ο οργανισμός ξεκουράζεται, αποκαθιστά τις φθορές και τη χαμένη ενέγεια. Κατά τη διάρκεια του ύπνου χαλαρώνουμε, αποφορτιζόμαστε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι, το 1/3 του χρόνου ζωής μας το αφιερώνουμε στον ύπνο.

Υπάρχουν ορισμένοι που προτιμούν να κοιμούνται νωρίς για να ξυπνούν και να ξεκινούν την ημέρα τους νωρίς, άλλοι που λατρεύουν να μένουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα και άλλοι που απλά δεν κλείνουν ποτέ μάτι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την αυπνία. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν τι ακριβώς συμβαίνει ότι κοιμόμαστε; Ποια είναι τα στάδια του υπνου και τι συμβαίνει στον εγκέφαλο  και τον οργανισμό στο στάδιο του βαθέος ύπνου  που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Τι είναι ο βαθύς ύπνος

Ο βαθύς ύπνος αποτελείται από τρία στάδια και διαρκεί 45- 90 λεπτά στον κύκλο ύπνου. Αυτό σημαίνει πως το σώμα μας περνά από τα στάδια της εγρήγορης, της υψηλής εγκεφαλικής δραστηριότητας και τέλος φτάνει στο βαθύ ύπνο.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα