Κρυολόγημα: Οι 5 τροφές που καταπολεμούν τα συμπτώματα

Κρυολόγημα: Οι 5 τροφές που καταπολεμούν τα συμπτώματα

Ο χειμώνας και οι ιώσεις που τον συνοδεύουν τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν είναι πια διαφορετικός. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που δεν έχει αλλάξει, αν και η επικράτηση της παραλλαγής Omicron έχει  μπερδέψει αρκετά τα συμπτώματα και τα προβλήματα. 

Πρόκειται για το κοινό κρυολόγημα που εξακολουθεί να κάνει την εμφάνισή του με συμπτώματα όπως συνάχι, καταρροή, χαμηλή δεκατική κίνηση και φτέρνισμα.  Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που μπερδεύουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος με αυτά της Omicron. Αφού διαχωρίσουμε τις δύο αυτές λοιμώξεις του αναπνευστικού – δεδομένου ότι σε περίπτωση νόσησης με την Omicron απαιτείται καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών – φροντίζουμε να κάνουμε έξυπνες προσθήκες στο διαιτολόγιό μας που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των παραπάνω συμπτωμάτων.

Κεφίρ

Μελέτες έχουν δείξει πως η τακτική κατανάλωση προβιοτικών, των μη παθογόνων μικροοργανισμών που συναντάμε σε προϊόντα ζύμωσης όπως το κεφίρ, μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Το κεφίρ φτιάχνεται από τους ζυμομύκητες του γάλακτος και τα βακτήρια γαλακτικού οξέος.

Ταυτόχρονα, αποτελεί μία ισχυρή πηγή προβιοτικών μεγαλύτερη και από το γιαούρτι που στη δυτική διατροφή κρατά την πρώτη θέση της πιο διαδεδομένης πηγής προβιοτικών.

Χρησιμοποιείστε το κεφίρ είτε πίνοντας το κατευθείαν ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα