Εξαδάκτυλος: Όποιος έχει συμπτώματα, ακόμα και με αρνητικό τεστ, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό

Εξαδάκτυλος: Όποιος έχει συμπτώματα, ακόμα και με αρνητικό τεστ, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας πως όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό. «Τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο», είπε μεταξύ άλλων.
 
Την ώρα που οι ειδικοί εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανησυχία τους για τη μετάλλαξη Ομικρον και για τα κρούσματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποιεί πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμα κι αν έχει υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό.

«Ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα παραλλαγή Ομικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα», ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και στην εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 
Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση.

«Τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Ομικρον

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα