Μετάλλαξη Όμικρον: Ύπουλη εκδοχή της δεν ανιχνεύεται από τα διαγνωστικά τεστ. Ανακοίνωση της Pfizer

Μετάλλαξη Όμικρον: Ύπουλη εκδοχή της δεν ανιχνεύεται από τα διαγνωστικά τεστ. Ανακοίνωση της Pfizer

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι επιστήμονες εντόπισαν μια νέα εκδοχή της που δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.
Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, διατείνονται ότι έχουν ταυτοποιήσει μια νέα ύπουλη, όπως χαρακτηριστικά λένε, εκδοχή της Όμικρον.

Τη χαρακτηρίζουν ύπουλη γιατί δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα μέσα από μοριακούς ελέγχους.

Το εύρημα ανακοινώθηκε, ενώ στη Βρετανία τα κρούσματα της Όμικρον αυξάνονται εκθετικά.

Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην Όμικρον
Την ίδια ώρα, ο διευθυντής αντιμετώπισης επειγόντων του ΠΟΥ, Mάικλ Ράιαν, εκτίμησε ότι οι πρώτες πληροφορίες από το νότιο τμήμα της Αφρικής «δείχνουν ότι το εμβόλιο μοιάζει να διατηρεί την προστασία που προσφέρει».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι τα εμβόλια ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον, λόγω των πολλών μεταλλάξεων που εμφανίζει στην πρωτεΐνη-ακίδα της.

Μετάλλαξη Όμικρον – Pfizer: Η τρίτη δόση εμβολίου την αδρανοποιεί

Η εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε επικαλούμενη εργαστηριακές έρευνες πως η τρίτη δόση εμβολίου αδρανοποιεί την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα (08.12.2021) ότι τρεις δόσεις από το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού είναι ικανές να εξουδετερώσουν τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό έδειξε μελέτη που έγινε σε εργαστήριο, με τις δυο εταιρίες να τονίζουν ότι μπορούν να έχουν έτοιμο ένα εμβόλιο κατά και της μετάλλαξης Όμικρον τον Μάρτιο του 2022.

Στην πρώτη τους αντίδραση σχετικά με το κατά πόσο το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, την Όμικρον, Pfizer και BioNTech ανέφεραν ότι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι οι δυο δόσεις παρήγαγαν σαφώς λιγότερα αντισώματα αλλά η τρίτη δόση του σκευάσματός τους τα αύξησε 25 φορές!

Δείγμα αίματος από ανθρώπους που είχαν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου πριν από έναν μήνα εξουδετέρωσε τη μετάλλαξη Όμικρον σχεδόν τόσο αποτελεσματικά όσο έκανε δείγμα αίματος με δυο δόσεις εμβολίου στο βασικό στέλεχος του ιού, που εμφανίστηκε στην Κίνα. 

Εξασφαλίζοντας πως όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο πρώτες δόσεις και την αναμνηστική, είναι ο καλύτερος τρόπος δράσεις για να σταματήσουμε την εξάπλωση της Covid-19 τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα