Κορονοϊός: Ξεκίνησε η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων – Δεν είναι η λύση λένε οι ειδικοί

Oι πολίτες, και ειδικά οι ανεμβολίαστοι, τα θεωρούν την σχεδόν μαγική λύση που θα τους σώσει αν νοσήσουν βαριά, οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι, τα μονοκλωνικά, και ειδικά οι ελάχιστες δόσεις στη χώρα μας, δεν είναι η λύση

Τα μονοκλωνικά θα βοηθήσουν κάποιους αλλά δεν είναι η λύση. Μόνο αν τους έχουν εντοπίσει σε 5 ημέρες και κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση, λέει ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Πολλοί που πολιορκούν ήδη τους γιατρούς τους για να πιάσουν θέση ή για να εξασφαλίσουν το μαγικό κουτί, αν έχουν εντοπιστεί θετικοί θα πρέπει να περιμένουν, γιατί η χορήγηση γίνεται μόνο με ιατρική έγκριση και μόνο στα νοσοκομεία.

Άλλος τρόπος λένε οι ειδικοί δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γιατί στην Αμερική υπάρχει ντελίβερι στο σπίτι.

Η CourMed, μία startup εταιρεία, κάλυψε την ανάγκη για διανομή φαρμάκων και για τους ανοσοκατασταλμένους και όσοι θέλουν μονοκλωνικά αντισώματα  μπορούν να τα έχουν σπίτι για $1,000.

Αυτό γίνεται από ένα συνεργαζόμενο φαρμακείο και ειδική νοσοκόμα που κάνει την έγχυση.

Το θέμα έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως ούτε το φάρμακο είναι απλό, ούτε η διαδικασία και για αυτό δίνονται μόνο σε 10 νοσοκομεία στη χώρα μας. Οι πολίτες μάλιστα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δήθεν διαδικτυακές πωλήσεις που κρύβουν από πίσω επιτήδειους

Στον «κόφτη»
Στα όρια της αντοχής του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους ειδκούς να προειδοποιούν πως πάρα πολλοί ακόμα θα χάσουν τη ζωή τους.

Από την άλλη, στην Αριστοτέλους σήμερα μεγάλες ήταν οι ουρές για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού.

Πολλοί, όπως φάνηκε, ήταν αυτοί που ακυρώσαν το ραντεβού τους για να τελειώσουν νωρίτερα.

Στο στόχαστρο τα παιδιά
Μέσα σε επτά ημέρες διαγνώστηκαν 11.131 κρούσματα σε παιδιά και εφήβους από 4 έως 18 ετών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer και σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται συνεχώς περιπτώσεις αρνητών γονέων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα