Διαβήτης τύπου 2: Τα τρόφιμα που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισής του

Διαβήτης τύπου 2: Τα τρόφιμα που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισής του

Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, ρυθμίζουν το βάρος μας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα συμβάλλουν και στην μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να μην λείπουν από την καθημερινότητά μας τα τρόφιμα ολικής άλεσης

Εάν αυξήσουμε την καθημερινή κατανάλωση των τροφίμων ολικής άλεσης, τότε βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μακριά από την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 αλλά και του οικονομικού κόστους που συνεπάγετα η θεραπεία του σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας.

«Ακόμα και μόνο μια μερίδα προϊόντων ολικής άλεσης ως μέρος του καθημερινού μας διατροφολογίου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με όσους δεν καταναλώνουν αντίστοιχα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας» σύμφωνα με τον καθηγητή Janne Martikainen από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα