Καρκίνος του Προστάτη: Το ανησυχητικό σύμπτωμα – Κινδυνεύετε όντως να νοσήσετε;

Η διόγκωση του προστάτη αποτελεί μια συνθήκη που θα έπρεπε να σας ανησυχήσει; Διαβάστε τι απαντούν οι ερευνητές

Με τον καρκίνο του προστάτη να είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος καρκίνου στους άντρες, δεν αποτελεί έκπληξη η αυξημένη ανησυχία τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα από μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Prostate, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη δεν αποτελεί ανησυχητική ένδειξη, τουναντίον, μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

«Τα ευρήματα προηγούμενων μελετών υποστήριζαν ότι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, δεδομένης της κοινής κινητήριας δύναμης τους, όπως η γενετική, οι ορμόνες και η φλεγμονή. Η μελέτη μας όμως θα πρέπει να καθησυχάσει τους άντρες, καθώς η υπερπλασία μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές του καρκίνου του προστάτη» τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Δρ. Kiran Nandalur, αντιπρόεδρος διαγνωστικής ακτινολογίας και μοριακής απεικόνισης στο νοσοκομείο Beaumont στο Royal Oak.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι αρκετά κοινή στους μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες και προκαλεί διάφορες επιπλοκές όπως συχνοούρια, ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, ή μικρότερη ροή ούρων. Αυτό συμβαίνει διότι το κεντρικό μέρος του προστάτη διογκώνεται και εμποδίζει τα ούρα να απελευθερωθούν από την ουρήθρα.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα