Κορονοϊός: Σενάρια ότι τα CDC θα επαναφέρουν τη μάσκα για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σενάρια ότι τα CDC θα επαναφέρουν τη μάσκα για τους εμβολιασμένους

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα σήμερα αναθεωρημένες οδηγίες χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, με φόντο την αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού και την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Delta.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Reuters, τα CDC αναμένεται να συστήσουν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, αν και οι λεπτομέρειες γύρω από την οδηγία αυτή δεν είναι σαφείς.

Τα CDC και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν να ανταποκριθούν σε αίτημα του ειδησεογραφικού δικτύου να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες.

Ωστόσο, γνωστοποιήθηκε πως η υπηρεσία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, τα CDC ανέφεραν στις στις οδηγίες τους πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειαζόταν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Παράλληλα, οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι είχε επισημάνει πως οι τότε νέες κατευθυντήριες γραμμές βασιζόντουσαν σε μια απότομη μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

https://www.in.gr