Διαθέσιμη στην Ελλάδα από τις 14 Ιουνίου θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Διαθέσιμη στην Ελλάδα από τις 14 Ιουνίου θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Η Novo Nordisk, μία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διαχείριση και αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, ανακοινώνει ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, θα είναι διαθέσιμη, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, στην Ελλάδα.
Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 είναι μια πολύπλοκη ασθένεια και παρά τη διαθεσιμότητα πολλών θεραπευτικών επιλογών, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις κυριότερες αιτίες θνητότητας παγκοσμίως. Η νόσος του σακχαρώδη διαβήτη αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί μερικώς ή πλήρως να παράγει επαρκώς ινσουλίνη, μία ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα πάνω από τα φυσιολογικά όρια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές για την υγεία επιπλοκές.

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη διατίθεται στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς κλινικών δοκιμών παγκοσμίως στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν αρκετά ικανοποιητική βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, ευνοϊκή επίδραση στο σωματικό βάρος, καθώς και καρδιαγγειακό όφελος, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

«Έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, θα είναι διαθέσιμη, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στην Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk Hellas, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου. «Ως μία εβδομαδιαία θεραπεία που δείχνει αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και του σωματικού βάρους, καθώς και σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων, πιστεύουμε ότι η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη θα βοηθήσει στην κάλυψη των πραγματικών και σοβαρών αναγκών όσων ζουν με τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη».

Σχετικά με την Εβδομαδιαία Σεμαγλουτίδη
Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα της εταιρείας Novo Nordisk, για την αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, βοηθά στην επίτευξη και διατήρηση του γλυκαιμικού ελέγχου και στην ελάττωση του σωματικού βάρους ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ανεξαρτήτως ηλικίας, διάρκειας νόσου και δείκτη μάζας σώματος.1 Το προφίλ ασφαλείας της σεμαγλουτίδης είναι ευνοϊκό, με τα συχνότερα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα να είναι κυρίως ήπιας ή μέτριας βαρύτητας γαστρεντερικά συμβάντα. Επιπροσθέτως, η σεμαγλουτίδη έχει καρδιοπροστατευτική και νεφροπροστατευτική δράση.3-7

Η εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη, δρα με γλυκοζοεξαρτώμενο τρόπο, προάγοντας την έκκριση ινσουλίνης (μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) και αναστέλλοντας την έκκριση γλυκαγόνης (μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και δρα κυρίως στο ήπαρ, αυξάνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα),  ενώ μειώνει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής.10-13 Μειώνει επίσης τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, τροποποιώντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης, και μειώνοντας τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και των λιπιδίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα