Μήπως έχει λήξει το αντηλιακό σας; – Ποια είναι η σωστή χρήση του

Μήπως έχει λήξει το αντηλιακό σας; – Ποια είναι η σωστή χρήση του

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να πάτε στην παραλία, μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης αλλά και τον τρόπο φύλαξης του αντηλιακού σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει χάσει τη δραστικότητά του.

Η ημερομηνία λήξης δεν είναι σταθερή αλλά εξαρτάται από τον τρόπο φύλαξής του. Εάν το αντηλιακό δεν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη, αλλά φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ακόμα και το ψυγείο, μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, ίσως και μια πενταετία. Ωστόσο οι κατασκευαστές των αντηλιακών συνήθως συνιστούν να τα αλλάζουμε κάθε δύο ή τρία χρόνια, αρκεί να μένουν μακριά από τη ζέστη.

Στην καθημερινή ζωή όμως, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο, αφού η επάλειψη με το αντηλιακό πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά και έτσι επόμενο είναι να τα παίρνουμε μαζί στην παραλία, να τα φυλάμε στο σακίδιο ή την τσάντα θαλάσσης, ή ακόμα και να τα αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι συνήθειες αυτές, όμως, εγγυώνται την υπερθέρμανση του αντηλιακού και μόλις συμβεί αυτό, τα συστατικά του αρχίζουν να διασπώνται και η διάρκεια ζωής του μειώνεται δραματικά, φθάνοντας ακόμα και τους έξι μήνες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα