Κορονοϊός: Είναι δύο φορές πιο μεταδοτικός απ΄ ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες

Δύο φορές πιο μεταδοτικός απ΄ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορεί να είναι ο Covid- 19, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στην κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos μελέτησαν στοιχεία ασθενών στην κινεζική πόλη και κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα:

Πρώτον: ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από έναν ασθενή σε 5,7 ανθρώπους με τους ερευνητές αν και μέχρι τώρα οι ειδικοί πίστευσαν ότι ένας φορέας θα μπορούσε να κολλήσει τον ιό σε 2,2 έως 2,7 ανθρώπους.

Δεύτερον, η μελέτη διαπίστωσε ότι, το 82% του πληθυσμού θα πρέπει να αναπτύξει ανοσία στον Covid- 19 για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το γεγονός ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί δύο φορές πιο γρήγορα από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξάπλωσή του.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο του 2019, προτού εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας πάνω από 110.000 και μολύνοντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos στο Νιου Μέξικο που μελέτησαν τα αρχικά στάδια της επιδημίας της Ουχάν διαπίστωσαν ότι, κάθε φορέας θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό κατά μέσο όρο σε 5,7 άτομα.

Αρχικά, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το διάστημα που μεσολαβεί για να μολυνθούν δύο άτομα είναι από έξι έως επτά ημέρες, τελικά όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι είναι από 2,3 έως 3,3 ημέρες.

Για να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού, οι Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι, το 82% θα πρέπει να έχει ανοσία είτε μέσω εμβολίου είτε απλά να έχει νοσήσει .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης επίσης ότι η περίοδος επώασης του ιού- δηλαδή ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ένα άτομο εκτεθεί για πρώτη φορά στον ιό έως ότου αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα- είναι 4, 2 ημέρες, ένα 24ωρο λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

Πριν από τις 18 Ιανουαρίου, ο χρόνος από την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων μέχρι την νοσηλεία του ασθενούς ήταν 5,5 ημέρες στην Κίνα, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα