Προσοχή: Αυτές οι τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Δεν αποτελεί μυστικό ότι καθημερινές συνήθειες, όπως το σολάριουμ και το κάπνισμα, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Γνωρίζετε όμως ότι το ίδιο ισχύει και για κάποιες τροφές;

Αν και δεν υπάρχει κάποια μεμονωμένη τροφή που να προκαλεί άμεσα καρκίνο, ορισμένοι τρόποι μαγειρέματος, πρακτικές καλλιέργειας και συστατικά, έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσει κάποιος τη δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε για πάντα τις αγαπημένες σας τροφές.

Παράλληλα όμως με την αγαπημένη σας πίτσα, πρέπει να καταναλώνετε συστηματικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο.

Δείτε 5 τροφές που πρέπει να τρώτε όσο πιο αραιά γίνεται, καθώς η συχνή κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου:

Κόκκινο κρέας

Το ψητό κοτόπουλο και η γαλοπούλα αποτελούν καλές πηγές πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, τα επεξεργασμένα κρέατα όμως, όπως τα αλλαντικά (μπέικον, σαλάμια, χοτ ντογκ κλπ.) περιέχουν πολλά νιτρώδη και νιτρικά, τα οποία είναι καρκινογόνα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει επίσης συνδεθεί με καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του στομάχου. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση του 2015, το ψήσιμο του κρέατος σε ανοιχτή φωτιά, όπως το μπάρμπεκιου, παράγει ενώσεις που προκαλούν καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα