Γιατί οι γονείς κρατούν τα μωρά στο αριστερό χέρι;

Γιατί οι γονείς κρατούν τα μωρά στο αριστερό χέρι;

Μία πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuroscience και Biobehavioural Reviews, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι γονείς κρατούν τα μωρά τους από την αριστερή πλευρά του σώματός τους

Οι ερευνητές από τη Γερμανία εξέτασαν στοιχεία από 40 προηγούμενες μελέτες στην ανάλυσή τους. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι το 66% έως και 72% των ανθρώπων κρατούν τα βρέφη στο αριστερό τους χέρι και η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους δεξιόχειρες. Έχοντας το μωρό στο αριστερό, το δεξί χέρι είναι ελεύθερο για άλλες εργασίες.

Ειδικότερα, οι γυναίκες προτιμούν να κρατούν τα μωρά τους από την αριστερή πλευρά του σώματός τους. Το 73% των γυναικών κρατούν τα μωρά στο αριστερό χέρι, σε σύγκριση με το 64% των ανδρών που κάνουν το ίδιο. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι άνδρες είναι στατιστικά αριστερόχειρες.

«Δεδομένου ότι η επεξεργασία των συναισθημάτων γίνεται κυρίως στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να τείνουν να μεταφέρουν το μωρό τους στο αριστερό οπτικό πεδίο τους, το οποίο συνδέεται με το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου», γράφουν οι ερευνητές. «Αυτό θα μπορούσε να ισχύει ιδιαίτερα για τις μητέρες που έχουν ήδη δημιουργήσει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με το παιδί τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Άλλες εξηγήσεις πίσω από αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι η επιθυμία της μητέρας κρατήσει το μωρό της πιο κοντά στον καρδιακό παλμό της, κάτι το οποίο μπορεί επίσης να είναι πιο χαλαρωτικό για ένα μωρό.

 

Πηγή: mindbodygreen.com, onmed

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα