Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες του μανιταριού – Πώς βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου

Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες του μανιταριού – Πώς βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου

Η κατανάλωση μανιταριών οδηγεί σε μεταβολές στη σύσταση της μικροβιακής κοινότητας του εντέρου κατά τρόπο που βελτιώνεται η ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο συκώτι, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Functional Foods.

Βάσει των ευρημάτων τους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η βαθύτερη κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μανιταριών και των μικροβίων του εντέρου (μικροβίωμα) θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε νέες στρατηγικές πρόληψης και σε θεραπείες για τον διαβήτη.....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα