Καρκίνος παχέος εντέρου: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης αποτελεί την «πρώτη γραμμή άμυνας» ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου και τώρα μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα έρχεται να παρουσιάσει τις συγκεκριμένες συστάσεις που πρέπει να ακολουθούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο.

Η έρευνα, η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (AICR) και του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), βασίστηκε σε 99 προηγούμενες μελέτες με στοιχεία για 29 εκατομμύρια ανθρώπους συνολικά.

«Τα ευρήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο» σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας Έντουαρντ Τζιοβανούτσι από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. «Παρά τη μεγάλη συχνότητά του, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια νόσος που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να προληφθεί» προσθέτει.

Τι να τρώτε

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: