Άμεσος κίνδυνος για την υγεία οι τηγανιτές πατάτες - Νέος κανονισμός από την Ε.Ε

Άμεσος κίνδυνος για την υγεία οι τηγανιτές πατάτες - Νέος κανονισμός από την Ε.Ε

Ακρυλαμίδιο: Μια ουσία καρκινογόνος που παράγεται όταν αμυλούχες τροφές (ψωμί, πατάτες κ.α) ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Τι είναι ο νέος κανονισμός;

Διαβάστε εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα