Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

ΥΛΙΚΑ

280 γρ. κοχύλια μεγάλα, βρασμένα

 

260 γρ. baby σπανάκι

 

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

 

Ξύσμα από 2 λεμόνια

 

400 γρ. χυμό ντομάτας

 

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

 

250 γρ. ρικότα

 

3 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες

 

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

¼ του μάτσου θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

 

Ελαιόλαδο

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα, το σπανάκι, το σκόρδο και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι ώστε να φύγει η περίσσεια υγρασία.

2Στη συνέχεια αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, τη ρικότα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα από το 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

3Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θρυμματισμένο ψωμί, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

4Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος 35 x 25 εκ. και αδειάζουμε 200 γρ. από το χυμό ντομάτας στην επιφάνεια του. Γεμίζουμε το κάθε κοχύλι με τη γέμιση και τα τοποθετούμε μέσα στο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο.

5Αφού τελειώσουμε, αδειάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, πασπαλίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα ψωμιού, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

6Τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί.

7Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα