ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

4-5 μέτριες μελιτζάνες (1 κιλό)
1/2 κιλού κιμά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κούπες ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπας λάδι
1 αυγό
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπας μπεσαμέλ σφιχτή και 2 κροκάδια
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
10 λεπτά φετάκια ντομάτας
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλύνετε και χωρίστε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση. Πασπαλίστε τες με αρκετό αλάτι και αφήστε τες να σταθούν 1-2 ώρες. Ξεπλύνετέ τες και σφίξτε μέσα στις παλάμες σας, να φύγει όλο το νερό. Τηγανίστε τες σε φριτέζα μέσα σε καυτό λάδι, να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάλτε τες κι αραδιάστε τες μέσα σ' ένα πυρέξ σκεύος ή ταψάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίξτε τον κιμά και σοτάρετέ τον. Προσθέστε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και βράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το μίγμα, να κρυώσει λίγο. Χτυπήστε ελαφρώς το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μέσα στον κιμά. Πατήστε τις μελιτζάνες κατά μήκος στο κέντρο με ένα κουτάλι να σχηματισθεί βαθούλωμα και βάλτε από 2-3 κουταλιές γέμιση στην καθεμία. Στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα κι απλώστε λίγη μπεσαμέλ. Βάλτε επάνω σε αυτή ένα φετάκι ντομάτας και πασπαλίστε με κεφαλοτύρι και πιπέρι. Βάλτε το φαγητό στο φούρνο και ψήστε το στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς η μπεσαμέλ. Σερβίρετε τα παπουτσάκια ζεστά. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε παπουτσάκια με κολοκύθια, τα οποία θα ζεματίσετε πρώτα σε αλατισμένο νερό

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα