Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη και αλεύρι - Μόλις 68 θερμίδες ο ένας

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 428 άτομα
Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη και αλεύρι - Μόλις 68 θερμίδες ο ένας

Η Emily Vagia μας κάνει ένα μεγάλο δώρο με την συνταγή της για πιο light κουραμπιέδες! Αν και πολλοί προτιμούν τα μελομακάρονα, αυτή η συνταγή για κουραμπιέδες περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες και είναι εξίσου νόστιμοι. Οι κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη δεν περιέχουν ούτε υδατάνθρακες καθώς δεν έχουν αλεύρι.

Αν δεν τρελαίνεστε για ξηρούς καρπούς μέσα στα γλυκά σας τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο αμύγδαλο και όχι κομμάτια αμύγδαλου για να φτιάξετε τους κουραμπιέδες σας.

Όπως και να’χει αυτοί οι κουραμπιέδες περιέχουν αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο, άχνη στέβια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας.

Κάθε κουραμπιεδάκι έχει μόλις 68 θερμίδες. Η προετοιμασία είναι 10 λεπτά, και χρειάζονται άλλα 20 λεπτά μαγείρεμα ενώ η συνταγή βγάζει 25 μερίδες! 

Υλικά

180-200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
5-6 κ.σ. άχνη στέβια (ή κάποια άλλη άχνη – καρύδας, ερυθριτόλης κλπ)
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ. ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή καρύδια πεκάν

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, το βούτυρο, 3 κ.σ. άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Θα σας φανεί στεγνό στην αρχή το μείγμα. Συνεχίστε το ζύμωμα και αυτό θα αλλάξει.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια πεκάν.

Φτιάξτε κουραμπιεδάκια με τη ζύμη σας. Δώστε τους ό,τι σχήμα θέλετε. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό-καφέ χρώμα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα κουραμπιεδάκια θα απλώσουν στον φούρνο.

Επομένως κρατήστε τα σε απόσταση.

Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε για ακόμα 10 λεπτά. Στην αρχή θα σας φανούν μαλακά αλλά μόλις περάσουν τα 10 λεπτά θα σκλυρήνουν και θα αποκτήσουν την μπισκοτένια υφή που έχουν οι κουραμπιέδες. Ρίξτε λίγη άχνη στέβια σε ένα ρηχό μπολ και βουτήξτε το κάθε κουραμπιεδάκι μέσα. Αφήστε τους κουραμπιέδες σας να κρυώσουν και απολαύστε τους.

Μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο.

Πηγή: mrssoupe.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα