Συνταγή με 100% επιτυχία για μελωμένα μελομακάρονα

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 400 άτομα
Συνταγή με 100% επιτυχία για μελωμένα μελομακάρονα

Αυτή την συνταγή για μελομακάρονα την έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και κάθε φορά βγαίνουν πεντανόστιμα, τραγανά απέξω και γενικότερα όπως ακριβώς τα θέλω. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και εσύ φέτος.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ. κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
  • 8 φλιτζ. (1 κιλό), αλεύρι μαλακό
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κτγ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ. σόδα
  • 1 κτγ. γαρύφαλλο
  • 2 κτγ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 500 γραμμάρια μέλι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 700 ml. νερό
  • από 1 πορτοκάλι φλούδα
  • 2 ξυλάκια κανέλα

Για το πασπάλισμα

350 γραμμάρια περίπου, τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Το πρώτο βήμα για τη συνταγή είναι η παρασκευή του σιροπιού.
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Οταν είναι έτοιμο και έχει δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει. Στο σιρόπιασμα, πρέπει το σιρόπι μας να είναι κρύο.
  • Προχωράμε στην παρασκευή της ζύμης. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρι.
  • Οταν το μίγμα αυτό ομογενοποιηθεί, συμπληρώνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, μαλακό αλεύρι, ψιλό σιμιγδάλι, μπέηκιν πάουντερ, σόδα, γαρύφαλλο και κανέλα.
  • Χτυπάμε έως ότου να πάρουμε μία αφράτη ζύμη, την οποία αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Κατόπιν, πλάθουμε με τη ζύμη τα μελομακάρονα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο και για περίπου 25 έως 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και όπως είναι ζεστά, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα