Σαλάτα με χαλούμι, κολοκυθάκια και ντοματίνια

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3 κολοκυθάκια , κομμένα σε λωρίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια χαλούμι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 90 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 15 γραμμάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το (τηγάνι) γκριλ. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Μαγειρέψτε τις φέτες στο γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα σε μια σαλατιέρα μαζί με τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το ξύδι μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  • Περιχύνετε το ντρέσκινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.